Dve najbolje ekipe na svetu u basketu iz NS - KK Vojvodinu treba sačuvati, pa među vodeće klubove


Drugi po veličini grad u našoj zemlji treba da ima i košarku

Košarkaši klub Vojvodina dobio je novo rukovodstvo koje je izabrano na Skupštini kluba u prostorijama Gradskog sportskog saveza Novog Sada.

Predsednik Upravnog odbora je prof. dr Bogdan Kuzmanović, dok će na mestu direktora od sada biti Vladimir Šiška. Članovi Upravnog odbora su Nebojša Ilić, Svetislav Tričković, Zoran Martinović i Saša Jokić. Sportski direktor je Radomir Jovančević, a predsednik Skupštine Aleksandar Ćirić.

Izabrani su i novi članovi Nadzornog odbora i to su prof. dr Zdravko Tešić, Milan Jarić i Nenad Nikolić.

– Došli smo u situaciju da Vojvodinu treba sačuvati. U prethodnom periodu smo radili puno na tome, ali i dalje nas očekuje veliki rad, koji nije nimalo naivan i lak. Treba najpre stabilizovati klub i na kraju ga dovesti do pozicije da bude jedan od vodećih u Srbiji. Imamo veliku podršku Grada Novog Sada i to je jedan od razloga zbog kog sam i prihvatio ovu obavezu. Pored fudbala, vrhunske odbojke i rukometa, smatram da drugi po veličini grad u našoj zemlji treba da ima i košarku – istakao je u obraćanju prisutnima na Skupštini Bogdan Kuzmanović, koji se najpre zahvalio svima na ukazanom poverenju.

On je dodao da će njegov prvi zadatak kao predsednika kluba biti da ojača pul sponzora.

– Bez stabilnih prihoda nema napretka. Upravni odbor će se proširiti do 11 članova i biće to kvalitetni sponzori, jer bez toga, jednostavno, sport danas ne može. Druga obaveza koja nas očekuje jeste sportski deo, što znači da treba da regrutujemo kvalitetne igrače i da pokušamo da dovedemo klub među tri vodeća u zemlji. Stvorili smo dobru energiju i imamo veliku želju da uspemo u tome – poručio je Kuzmanović.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: facebook.com/NoviSadChallenger