Veliki uspeh novosadskih stonotenisera na Evropskom prvenstvu


Borislava Perić Ranković osvojila je zlatnu medalju na
Evropskom prvenstvu savladavši Nadu Matić, dok su Ana Prvulović i Mitar Palikuća osvojili srebrna odličja.

Perić Ranković se u finalu u Helsingborgu sastala sa svojom saigračicom iz kluba "Spin", a do trijumfa u klasi 4 i 5 došla je rezultatom 3:2, nakon brojnih preokreta (11:8, 6:11, 10:12, 11:7, 11:9).

Na putu do medalje, pre Nade Matić, Borislava Perić Ranković savladavala je Karlotu Ragacini, Megan Šeklton, Lisu Henting i Ingelu Lundbek, koje je dobila bez izgubljenog seta, te je pravi okršaj usledio u finalu između stonoteniserki koje se veoma dobro poznaju. Sigurna je bila i Matić, koja je na putu do finala dobijala Iremu Oluk, Karolinu Tabib, Ekaterinu Popovu i Sandru Mikolašek.

Ana Prvulović, članica novosadskog kluba "Tvrđava 021", osvojila je srebrnu medalju u Švedskoj, pošto je na šampionatu ostvarila rezultat od tri pobede i jednog poraza. Jedini poraz Novosađanki nanela je Italijanka Giada Rosi, koja je osvojila zlato.

Šapčanin sa novosadskom adresom, Mitar Palikuća, došao je do srebrne medalje na Evropskom šampionatu, pošto je u finalu klase 5 izgubio od Nemca Valentina Bausa 3:0. On je na putu do finala pobeđivao Danijela Bulena, Barta Brandsa, Ahmeta Jildirima i Tomija Urhaga.

izvor: 021.rs, agencije