Uskoro nova zgrada na uglu ulica Miroslava Antića i Žarka Zrenjanina


Dve decenije u samom centru grada nalazi se ruinirani objekat

Ruinirani objekat na uglu ulica Miroslava Antića i Žarka Zrenjanina u centru Novog Sada biće srušen i na njegovom mestu biće izgrađena trospratnica.

Već gotovo dve decenije u samom centru grada nalazi se ruinirani objekat, o čijoj se rekonstrukciji ili rušenju govorilo i prethodnih godina, ali ništa nije učinjeno. Stanove u ovoj zgradi kupila je "Ipon gradnja" još 2001. godine, ali je, prema svemu sudeći, bilo kakav posao do sada kočila restitucija.

Upravo je "Ipon gradnja" poslala Gradu Novom Sadu predlog za razmenu nepokretnosti putem neposredne pogodbe, s obzirom na to da je mali deo objekta, nekadašnja fotokopirnica, ostala u vlasništvu grada. Umesto ovog, "Ipon gradnja" nudi Gradu poslovni prostor u budućoj zgradi na istoj lokaciji, veličine 20 kvadratnih metara.

Kako se navodi, investitor je vlasnik svih ostalih nepokretnosti na parceli, te drugih vlasnika na njoj nema. Ruina na uglu Mike Antića i Žarka Zrenjanina nalazi se u izuzetno lošem stanju, a ne postoji više ni zaštitna mreža, nego samo daske koje su iznad glava prolaznika, koje bi trebalo da ih zaštite od potencijalnog urušanja objekta. Umesto slike napuštenog i urušenog objekta uskoro bi tu mogao da nikne objekat sa podzemnom garažom, prizemljem, tri sprata i potkrovljem, koji će biti namenjen za višeporodično stanovanje, prenosi 021.rs.

izvor: 021.rs, agencije, foto: ilustracija