U Luku Novi Sad ulaganje više od 40 miliona evra - otvaranje najmodernijeg pristana za putnički saobraćaj na Dunavu


Predstavljanje investicionog plana za novosadsku luku

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa potpredsednicom Vlade Srbije i ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zoranom Mihajlović, obišao Luku „Novi Sad“, a obilasku su prisustvovali i ambasador UAE u Republici Srbiji NJ.E. Mubarak al Daheri, kao i predsednik Skupštine akcionara „DP World“ a.d. Novi Sad Rado Antolović.

Povod obilaska je bio uključivanje te luke u globalni lanac luka kojima upravlja kompanija ”DP World” iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, kao i predstavljanje investicionog plana za novosadsku luku, tako da su upriličeni prezentacija planova za rekonstrukciju Luke „Novi Sad“, kao i razgledanje utovarno-istovarnog terminala.

- Veoma smo zadovoljni što sve ono što je planirano, ide svojim tokom. Кomapanija „DP world“ kao novi vlasnik Luke „Novi Sad“ vodi računa o zaposlenima, o okolini, pa i o ambijentu grada, a čak samoinicijativno izražava spremnost da pokaže društvenu odgovornost mimo investicionih obaveza.

Sagledavajući njihovu investicionu startegiju i projekcije za budućnost koje su nam danas prikazane, smatram da ćemo uskoro videti veliki robni transport sa ove lokacije, kao i otvaranje najmodernijeg pristana za putnički saobraćaj na Dunavu. Hvala Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture na podršci, i to ne samo za ovaj projekat, nego i za mnoge druge koje radimo zajedno i čijom realizacijom menjamo kvalitet života u Novom Sadu na bolje. Naša zajednička želja, je da ovaj trenutni ambijent u luci potpuno preokrenemo i učinimo ga privlačnim za stalni razvoj biznisa, ali i za uživanje i zadovoljstvo, ne samo Novosađana, već i svih ljudi koji dolaze ovde kao turisti - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović je naglasila da je ovo početak ulaska Luke „Novi Sad“ na međunarodnu pozornicu u vodnom saobraćaju.

- Mislim da je uspešna realizacija ove investicije značajna, ne samo za Novi Sad, već i za celu Srbiju koja dugi niz godina nije imala investiciju ove veličine u vodni sabraćaj. „DP World“ je prvi strani investitor u vodnom saobraćaju u Srbiji, a i mi ćemo nastavili da ulažemo u luke. Ovo će biti moderna luka u koju će se narednih godina investirati preko 30 miliona evra. Drago mi je da je dogovoren plan za izgradnju silosa, kontejnerskih terminala, kao i svega onoga što je potrebno da ova luka bude jedna od najmodernijih, od ukupno 79 kojima „DP World“ upravlja – rekla je Zorana Mihajlović.

Predsednik Skupštine akcionara „DP World“ a.d. Novi Sad Rado Antolović je istakao da je danas, posle tri meseca od kada se intenzivno počelo sa izradom, predstvaljen dugoročni i kratkoročni investicioni plan.

- Mi smo već počeli da radimo na tome. Radićemo uvek savesno i na najvišem nivou i nećemo izneveriti ukazano poverenje – naglasio je Antolović.

Ambasador UAE u Republici Srbiji NJ.E. Mubarak al Daheri se osvrnuo na odličnu saradnju vlade dve zemlje, kao i na timove koji su radili na ovom projektu.

- Saradnja između svih subjekata je zaista bila izvanredna. Ovaj odnos koji postoji između naše dve zemlje treba da se nastavi i na operativnom nivou, tj. da se reflektuje na isti način - istakao je ambasador Mubarak al Daheri.
ime-nik.com NOVI SAD SRBIJA AP VOJVODINA ZANIMLJIVOSTI INTERNET EVROPA EDUKACIJA HRANA OBRAZOVANJE BEOGRAD ISPORUKA CENTAR OBUĆA RESTORAN ŠKOLA DETELINARA STRANI JEZIK IGRAČKE ODEĆA SALON LEPOTE KUHINJA MAJICE NAOČARE BULEVAR ODMOR KOZMETIKA KOZMETIČKI SALON OBUKA TEPIH RESTORAN FORUM FRIZER KUĆNI LJUBIMCI NAMEŠTAJ NEKRETNINE RUČAK TREPAVICE TURIZAM SVE ZA VAŠE MALIŠANE XOXO BEAUTY SALON DIOPTRIJSKE DORUČAK FRIZERSKI SALON TELEP NOKTI SVILENE TREPAVICE XOXO AUTOMOBILI ENGLESKI KURSEVI NEMAČKI NOVO NASELJE OPTIKA PILETINA SALON NADOGRADNJA GRČKA IGRAONICA MAĐARSKI ODRŽAVANJE PREVOD VEČERA AUTO ŠKOLA GIPSARSKI RADOVI ITALIJANSKI IZDAVANJE MAČKE PONY KUTAK ADAPTACIJA EKOLOGIJA EXIT FRANCUSKI KONJI LETOVANJE MATURA PICA VOĆE I POVRĆE NS NAMEŠTAJ NAMEŠTAJ PO MERI BULEVAR EVROPE DEPILACIJA DUBINSKO PRANJE DUNAVSKA KREVET MANIKIR NOVA DETELINARA PETROVARADINSKA TVRĐAVA ŠKOLA STRANIH JEZIKA AUTO ŠKOLA FLOYD DOSTAVA ENTERIJERI FASADE GIFT SHOP KOMP KAMP KOMPJUTERSKI KAMP KUPATILO LIMAN MUZIKA OPTIKA JUFLEX OPTIKA VUKAŠINOVIĆ PIĆE PLAKAR REGISTRACIJA SHOP BOMBYX NEKRETNINE SAMOUSLUŽNA AUTO PERIONICA MEGA WASH BRZA HRANA DOMAĆA KUHINJA DUNAV EDUKATIVNE IGRAČKE FARBANJE FRIZURA GRČKI KREČENJE LEPOTA LETCI MEGA SJAJ MOLERSKI RADOVI NS STIL PERIONICA PIJACA PISANO PREVOĐENJE PREVOD DOKUMENATA SOLARIJUM SUVENIRI TEHNIČKI PREGLED CENTAR STRANIH JEZIKA ATLANTIS RESTORAN DEDINA TAJNA TOBACCO SHOP NOVI SAD ADRIAHOST ATLANTIS AUTO ŠKOLA DUNAV AUTO ŠKOLA UNA M BRZO ČITANJE CAT HOTEL CENTAR STRANIH JEZIKA DELIMO LETKE DIP POWDER DNEVNI BORAVAK DUBINSKO PRANJE NAMEŠTAJA DUBINSKO PRANJE POSLOVNIH PROSTORA DUBINSKO PRANJE VOZILA EPILACIJA FRENC G.IMI RESTORAN IGRAČKE ZA NAJMLAĐE ISHRANA KONGA MUSIC LASH LIFT MADERO TERAPIJA MATEMATIKA MINIVAL TREPAVICA MISLIŠA I IGRIŠA JEZIČKO-EDUKATIVNI CENTAR MUZIČKA OPREMA NAILS NOVOSADSKI SAJAM OPREMA ZA JAHANJE PANSION PK PLAFON PONY SHOP PRODAVNICA AUTO DELOVA SRPSKI ZA STRANCE SUKNJE UNA M VACUSLIM 48 VAUČERI ČASOVI

POPULARNO