Treća titula prvaka Evrope - zlato u Parizu (FOTO, VIDEO)


Muška seniorska reprezentacija Srbije osovjila je treću titulu
prvaka Evrope, pošto je večeras u Parizu, u finalu XXXI EP 2019. savladala Sloveniju sa 3:1, po setovima 19:25, 25:16, 25:18 i 25:20, posle 114 minuta igre.

Fantastično, bajkovito i potpuno zasluženo iznad svega. To je rezime finala, u kome su dominirali izabranici Slobodana Kovača predvođeni sjajnim kapitenom Nemanjom Petrićem i najboljim igračem prvenstva Urošem Kovačevićem.


Naravno, sve zasluge svima, po brojevima od Okolića do Todorovića, kao i kompletnom stručnom štabu. Čestitke zaslužuju i odbojkaši Slovenije, koji su odličnim igrama stigli do finala, a završni meč ne bi bio spektakularan da Slovenci nisu bili sa sdruge strane mreže.


Medalje odbojkašima Srbije predao je Zoran Gajić, predsednik OSS, dok je Andrija Gerić, proslavljeni reprezentativac i osvajač zlata na OI 2000. u Sidneju, predao Nemanji Petriću ček na 400.000 evra namenjen prvaku Evrope. Aleksandar Boričić, predsednik CEV, predao je Urošu Kovačeviću trofej za najboljeg igrača (MVP) EP, a Nemanji Petriću, pehar namenjen prvaku Evrope!

Svečani sutra doček ispred Skupštine Grada početi u 20.00 časova.

foto: ossrb.org