Srbija protiv Argentine za polufinale Mundobasketa


Košarkaške reprezentacije Srbije i Argentine igraju danas u 13
časova prvi četvrtfinalni meč na Svetskom prvenstvu u Kini.

Pobednik utakmice u Donguanu će u polufinale na duel sa Amerikancima ili Francuzima, dok poraženi gubi priliku da se bori za medalju.

Posle otrežnjenja u vidu poraza od Španije, ekipu Aleksandra Đorđevića očekuje u Donguanu četvrtfinalni duel na Svetskom prvenstvu u Kini, a protivnik je selekcija Argentine. Najvažniji duel na šampionatu "orlovi" će igrati protiv, za sada, neporažene ekipe, koju sa klupe predvodi Serhio Ernandez.

"Gaučosi" su redom na pleća obarali Južnu Koreju, Nigeriju, Rusiju i Venecuelu, da bi u duelu sa Poljskom, u borbi za prvo mesto u grupi, izvojevali ubedljiv trijumf (91:65) i pokazali da su ekipa za svaki respekt.

Srbija je, posle četiri ubedljiva trijumfa, poražena od Španije, u jednom duelu u kojem "orlovi" nisu ličili na sebe, što je verovatno bilo ozbiljno upozorenje košarkašima da opuštenom pristupu igri nema mesta na velikom takmičenju kakvo je Mundobasket.

Kada su dueli Srbije i Argentine u pitanju, teško je ne pomenuti meč koji su dve selekcije odigrale u finalu Svetskog prvenstva 2002. godine u Indijanapolisu.

Tada su "orlovi", predvođeni Dejanom Bodirogom i Predragom Stojakovićem, stigli prednost protivnika, uveli meč u produžetak, u kojem su "samleli" protivnika i stigli do novog svetskog zlata.

Zanimljivo je i da su dve ekipe igrale u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Atini četiri godine ranije, a jedan od junaka pobede tada selekcije Jugoslavije bio je Aleksandar Đorđević, sada selektor Srbije.

izvor: agencije, foto: kss.rs