Satelitska pijaca "čeka" novi izgled - imaće potpuno drugačiju dimenziju


Satelitska pijaca se oblikuje po dostupnim mogućnostima

Kako kaže direktor JKP „Tržnica” Dušan Bajić, kada je u pitanju ta pijaca će svoj konačan izgled dobiti tek onda kada joj se pripoji deo placa koji još uvek nije imovinskopravno regulisan. Kako ističe Bajić, kada se to desi, pijaca će imati potpuno drugačiju dimenziju nego danas, biće pravougaonog profila u kojem će biti smeštene sve tezge.

Zatim će se od jednog ulaza protezati desetak lokala s obe strane i postojaće prekrivena ulica od oko šest metara koja će voditi do glavnog ulaza na pijacu. Mimo toga će biti osposobljena još bar tri ulaza.

– Pijaca je gotovo zaokružena i formirana onako kako je bilo moguće završiti posao zbog limitiranosti veličine pijačnog placa i prolaskom saobraćajnice koja je neophodna za grad – priča sagovornik Dnevnika.

– Sasvim je prirodno da se pijaca povuče u neke druge granice, a da bi takva jedna saobraćajnica bila urađena Grad nam je dosta izašao u susret, jer nije insistirao na maksimalnom profilu saobraćajnice i uređenja oko nje. Tako da, gde god je moglo da se ostavi neki deo u korist pijace, to je i urađeno. Grad je srušio deo, mi smo se samo iselili, napravili smo montažne lokale na drugom delu ulice, koji će jednog dana biti sredina pijace jer će se ona širiti na tu stranu, prenosi Dnevnik.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: NSinfo, arhiva