Rešenje za parking u Novom Sadu: Uskoro garaže širom grada - na koncesiju od 43 godine


Ukupno na koncesiju od 43 godine daje se 12 garaža

Gradsko veće je predložilo da se izbere koncesionar ili koncesionari koji će dobiti 12 lokacija u centru Novog Sada i stambenim zonama za izgradnju i upravljanje garažama naredne 43 godine, saznaje 021.rs.

Ovaj predlog će se naći pred odbornicima Skupštine grada na sednici koja je zakazana za utorak, 17. septembar, a ukoliko bude usvojen, gradska vlast će odmah raspisati poziv i očekuje se da se do marta naredne godine potpišu ugovori i počne gradnja prvih garaža.

Grad će privatnicima ponuditi da sagrade podzemne i nadzemne garaže, od kojih su četiri u centru grada, a osam stambenim zonama na Novoj detelinari, Novom naselju i Banatiću.

Kako je najavljeno, nakon što je zimus bio neobavezujući poziv za gradnju garaža, novosadska vlast je krenula u postupak izbora privatnog partnera za javno-privatno partnerstvo oko gradnje garaža.

Menja se urbanistički plan: Voša dobija novi stadion - jeftinije od rekonstrukcije, kandidatura za EP i SP


Glavna razlika u odnosu na poziv od pre nekoliko meseci je to što je Novi Sad znatno povećao broj ponuđenih lokacija u stambenim zonama, sa tri na osam, dok je one u centru povećao za jednu, odnosno sa tri na četiri.

Ukupno na koncesiju od 43 godine daje se 12 garaža.

Za centar grada se nude lokacije koje su već godinama u opticaju i to u Ulici Modene garaža sa dva podzemna nivoa od kojih svaki ima po maksimum 100 parking mesta, nadzemna garaža od četiri sprata na uglu Uspenske i Šafarikove, gde svaka etaža ima kapacitet od po 70 mesta, podzemna garaža kod Banovine sa dva nivoa od po 70 parking mesta i Trg republike, tj. Riblja pijaca gde će biti garaža sa dva podzemna nivoa, od kojih će svaki imati po 200 parking mesta, prenosi 021.rs.

izvor: 021.rs, agencije, foto: Peter H, Pixabay

Novi most u Novom Sadu sve bliže: Objavljen poziv za izgradnju mosta - ušće kanala u Dunav

Menja se urbanistički plan: Voša dobija novi stadion - jeftinije od rekonstrukcije, kandidatura za EP i SP