"Potrebno je da trofej izađe iz Beograda - želimo da prekinemo dominaciju večitih rivala"


Sad mi je najbitniji duel u Nišu

Fudbaleri Vojvodine odigrali su humantiranu utakmicu sa Borcem u Banjaluci, a po dolasku trener Nenad Lalatović je bio u centru pažnje ovdašnjih medija.

- Ako ne ove sezone, onda želimo da prekinemo dominaciju večitih rivala u budućnosti, jer je potrebno da trofej izađe iz Beograda. Zvezda i Partizan su klubovi sa najvećim budžetima, mogu da priušte sebi kvalitetne igrače. Vojvodina sa druge strane nije u situaciji da plaća ogromna obeštećenja, već dovodi igrači koji su na tržištu bez kluba. U ovom trenutku je teško da možemo da im pariramo, ali nadam se da ćemo u narednom periodu osvojiti trofej -  rekao je Lalatović.

Strateg novosadskog tima, koji se posle sedam odigranih mečeva u Superligi nalazi na drugom mestu na tabeli, istakao je da su ambicije  plasman u međunarodno takmičenje. - Plan je da za tri godine izađemo u Evropu i siguran sam da ćemo u tome uspeti. To je moj cilj kao trenera, kao što je bio i dok sam vodio Radnički iz Niša. Taj sam cilj postavio sebi i siguran sam da ćemo uspeti da ga ostvarimo. Vojvodina je do sada u prvenstvu izgubila jedino od Crvene zvezde (1:2).

- Bila je to lepa i kvalitetna utakmica i nismo zaslužili da izgubimo. Apsolutno sam siguran u to, jer je Zvezda iz dva šuta dala dva gola. Drugi je bio evrogol. Jako sam bio ponosan na svoje igrače kako su odigrali. Sad mi je najbitniji duel u Nišu jer igramo protiv ekipe u kojoj sam proveo prelepih godinu dana i za to vreme upisao samo dva poraza. I to oba od Crvene zvezde. Sad neko može nešto da pomisli, ali to je tako iako sam u karijeri pobeđivao Zvezdu. Bitna mi je utakmica protiv Radničkog i da se u Novi Sad vratim kao pobednik. Spremamo se da ostvarimo taj rezultat.

izvor: agencije, foto: Fotografije fudbalskih utakmica Jelena Grlić