Od Novog Sada do Zrenjanina: U planu biciklistička staza duga 100 kilometara


Jedan od najbrže rastućih vidova turizma

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam finansiraće izradu elaborata o trasiranju i projekat turističke signalizacije za novu biciklističku stazu, koja će spajati Novi Sad i Zrenjanin, preko Titela.

Elaborat i projekat će uraditi projektant "Tangram projekt" iz Novog Sada, koji je ponudio cenu najbližu procenjenoj i to u iznosu od 3,5 miliona dinara, prenosi 021.rs.

Kako se navodi u konkursnoj dokumentaciji za sprovedenu javnu nabavku, cikloturizmu je potrebno posvetiti posebnu pažnju u Vojvodini, s obzirom na to da je jedan od najbrže rastućih vidova turizma koji je održiv i ekološkog karaktera, te da su ulaganja u infrastrukturu mnogo manja u poređenju s klasičnim oblicima turizma.

Saobraćajni projekat će obuhvatiti rutu Novi Sad - Kovilj - Gardinovci - Vilovo - Titel - Carska bara - Zrenjanin, koja se pruža pored Dunava i Tise.

Glavna ruta ima 77,5 kilometara i prati Novi Sad - Kovilj - Gardinovci - Titel - Knićanin - Perlez - Lukino Selo - Zrenjanin. Alternativna ruta će imati 19,7 kilometara i spaja Vilovo, Lok i Titel, a postojaće i detur u dužini od dva kilometra, koji će voditi do restorana "Na kraju sveta".

Ukupna dužina rute iznosi 99,3 kilometara, prenosi 021.rs.

izvor: 021.rs, agencije, foto: ilustracija