Novi Sad sa još jednim velikim mostom - Kinezi će graditi Fruškogorski koridor


Sledeće godine moguć početa radova

Potpredsednica Vlade i ministarka građevine Zorana Mihajlović najavila je da će u ponedeljak u Beogradu početi završne razgovore o zaključenju komercijalnog ugovora s kineskom kompanijom CRBC za izgradnju Fruškogorskog koridora.

– Naš plan je da najkasnije u novembru imamo komercijalni ugovor, a u isto vreme da se šalje aplikacija kineskoj Eksim banci radi finansiranja i s nadom da sledeće godine možemo početi radove – kazala je Zorana Mihajlović u Novom Sadu.

– Ja znam da će biti dosta kritika zašto to nije bilo ranije, ali mislim da su mnoge stvari morale da se urade vezano za dokumentaciju jer smo se mi opredeli da sve što radimo, pre svega, radimo onda kada imamo sve što je potrebno.

Ona je posebno istakla predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića koji je na zajdničkim sastancima na kojima se utvrđivala investiciona strategija insistirao na tome da se sastanci ne završe dok se ne iznesu sve potrebne informacije vezane za Fruškogorski koridor.

Mirović je informaciju o skorom izboru izvođača radova i finansijera okarakterisao kao dobre vesti i zahvalio se svima koji su do sada učestvovali u tom projektu

– Petrovaradin s obilaznicom, Irig s obilaznicom, Ruma s obilaznicom, Novi Sad s jednim velikim mostom – to je naša već opipljiva budućnost.

Ostaje nam samo da kažemo: hvala svima koji su do danas učestvovali u projektu i koji će to činiti od danas – kazao je Mirović.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: ilustracija, pexels.com

Novi Sad dobija 127 miliona evra: Projekti za 3 nova mosta, novi stadion Voše, rekonstrukcija Spensa...