Novi poslovni kompleks u Radničkoj - umesto nekadašnje fabrike sapuna Albus


Zgrade koje će biti srušene zauzimaju ukupno oko 1.050 kvadrata

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) izdvojiće 150.000 dinara, s PDV-om, za tehničku dokumentaciju rušenja nekadašnjeg kompleksa fabrike sapuna „Albus” u Radničkoj 32.

Posao je dodeljen Birou za građevinsku delatnost, projektovanje i konsalting „Raster ing” iz Novog Sada, koji je na tenderu učestvovao zajedno s Biroom za projektovanje i inženjering „Marhi Novi Sad”. Te firme imale su najnižu ponudu, a obavezale su se na to da projekat isporuče za 90 dana.

Aktuelnim regulacionim planovima, u Radničkoj ulici 32 predviđena je gradnja poslovnog kompleksa pa je, da bi se taj projekat realizovao, neophodno porušiti zgrade koje se tu nalaze, a koje su činile stari fabrički kompleks nekadašnje fabrike sapuna Albus, prenosi Dnevnik

Zgrade koje će biti srušene zauzimaju ukupno oko 1.050 kvadrata zemljišta, a, kako je u konkursnoj dokumentaciji navedeno, dvorište je mahom izbetonirano, oivičeno zidanom ogradom s metalnim stubovima i žičanom ispunom. Reč je o objektima s dva i tri sprata, na dve parcele ukupne površine 2.710 kvadratnih metara. Zgrade su devastirane, delom urušene, iseljene i ne koriste se. Sve instalacije su isključene i šahtovi u dvorištu su ispražnjeni.

Projektom bi trebalo predvideti uklanjanje svih objekata i temelja, kao i infrastrukture i ograde.

Nakon toga, trebalo bi izravnati teren i urediti okolinu, ali i postaviti novu zaštitnu ogradu do susednih objekata ukoliko je to neophodno.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: NSinfo