Na Novom naselju gradnja 5 podzemnih garaža?


Ukopane garaže sa zelenim krovom

Gradska uprava je dok se plan regulacije Novog naselja nalazio na javnom uvidu, kao prigovor ubacila gradnju pet podzemnih garaža koje će se dati na koncesiju od 40 godina, prenosi 021.rs.

Za sada nije izvesno da će ovi predlozi ući u plan izgradnje Novog naselja, jer gradska Komisija za planove tek treba da donese odluku o tome na sednici zatvorenoj za javnost.

Kako se moglo čuti na današnjoj sednici Komisije u Skupštini grada, ove ukopane garaže sa zelenim krovom kapaciteta od 50 do 100 mesta bi se gradile u stambenim blokovima oko nedavno proširenog dela Ulica Bate Brkića, tj. u delu ove ulice od Jovana Dučića do Anđe Ranković.

Ovo znači da će građani ovog dela Novog naselja, za razliku o ostalih građana, dobiti više mesta za parkiranje jer će imati podzemne garaže, ali će moći da ih koriste samo oko plate koncesionaru.

Naime, Gradska vlast je predvidela da ove garaže budu sagrađene od strane privatnika i date na koncesiju od 40 godina na konkursu koji se planira u narednih šest meseci.

Ipak, ovako ucrtavanje pet garaža u plan u vidu prigovora, a ne kao redovni deo plana koji je bio na javnom uvidu, iznenadilo je i članove Komisije koji su naveli da će ovo možda morati na poseban javni uvid kako bi građani imali šansu da se izjasne. Kako su objasnili, poseban javni uvid će verovatnobiti potreban jer su ubačene krupne stvari koje će uticati na živote mnogih stanovnika, s obzirom da je predviđeno da se garaže grade na javnim površinama, a da se njihovo korišćenje naplaćuje, prenosi 021.rs.

izvor: 021.rs, agencije, foto: NSinfo, ilustracija