Liman postavlja rekorde u basketu - učešće na svim masters turnirima FIBA 3x3 serije


Liman je učvrstio svoju poziciju na prvom mestu

Basket tim Liman uspeo je da se domogne poslednjeg Masters turnira koji im je nedostajao i time postane jedini tim ikada koji je uspeo da obezbedi učešće na svim masters turnirima FIBA 3x3 serije, u toku jedne sezone.

Liman je već ranije obezbedio učešće na masters turniru u Saudijskoj Arabiji, a osvajanjem FIBA 3x3 challenger turnira, koji je 28. i 29. septembra održan u Seoul-u (Južna Koreja), plasirao se i na turnir masters serije u Nanjing-u.

I pored izuzetno teške sezone, tokom koje je tim usled povreda bio oslabljen neigranjem svog najboljeg igrača i kapitena Stefana Stojačića, kao i uz povremeno odsustvo Aleksandra Ratkova i Stefana Kojića, momci iz Limana su uspeli da u sezoni ove godine postignu neverovatan uspeh.

"Definitivno je veoma teška sezona iza nas. Povrede koje su zadesile našu ekipu ove sezone ostavile su traga na igru Limana. Veoma teško je bilo izdignuti se iznad situacije i vratiti se na pobednički put. Uhvatili smo odličan ritam u septembru, iako samo sa tri igrača na nekim turnirima, i zadržali kontinuitet dobrih igara... Izboriti svih 11 mastersa je više nego uspeh. Niko nikada u istoriji 3x3 basketa nije uspeo da izbori sve masterse tako da maksimalno motivisani i optimistični dočekujemo najbitniji deo sezone - kraj sezone", rekao je Maksim Kovačević.

Liman je učvrstio svoju poziciju na prvom mestu ovogodišnjeg FIBA 3x3 World Toura, te će pored ovih 11 masters turnira biti učesnik i finalnog masters turnira – Utsunomiya Final 2019, koji će biti održan 2. i 3. novembra u Japanu.

Sjajne momke iz Limana već 12. i 13. oktobra očekuje 10. masters turnir po redu, koji će igrati u Nanjing-u u Kini.

izvor: 021.rs, agencije, foto: facebook.com/NoviSadChallenger