Kritična masa se provozala Novim Sadom


Biciklisti su u vožnju krenuli iz Limanskog parka

Više stotina Novosađana provozalo se ulicama grada, u okviru tradicionalne vožnje biciklista pod nazivom "Kritična masa", a povodom Evropske nedelje mobilnosti.

Biciklisti su u vožnju krenuli iz Limanskog parka, potom su prošli kroz Ulicu Narodnog fronta, Fruškogorsku, Bulevar despota Stefana, Balzakovu, Bulevar cara Lazara, Bulevar Evrope, Futošku, Bulevar Mihajla Pupina, Žarka Zrenjanina, Stražilovsku, Maksima Gorkog, sa završetkom na platou ispred Spensa.

Na kraju vožnje je organizovana diskusija sa predstavnicima institucija na temu "Biciklisti pitaju grad", gde su građani mogli da postave različita pitanja.

Ove godine u fokusu Evropske nedelje mobilnosti su pešaci, pa oni koji ne voze bicikli, mogli su da hodaju. Danas je obeležen i Svetski dan bez automobila.

Tokom diskusije, predstavnici policije su najavili da će sledeće godine zbog ovogodišnjih nezgoda u fokusu biti biciklisti.

Takođe je rečeno da biciklisti ukoliko imaju predloge za izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja, mogu da ih pošalju Odeljenju saobraćajne policije, budući da MUP radi na izmenama zakona.

Naredna vožnja biće naknadno najavljena.

izvor: 021.rs, agencije, foto: facebook.com/NSBiciklista