Korzo ponovo u Novom Sadu - Veliki koncert na otvorenom


Prošlogodišnji Korzo posetilo je oko 10.000 ljudi

Veliki koncert na otvorenom - Korzo, koji se po drugi put održava u okviru, takođe drugog "Kaleidoskopa kulture“, održaće se danas na Bulevaru Mihajla Pupina, sa početkom u 20.21 čas.

Nastupiće pijanistkinja Rita Kinka, violinista Robert Lakatoš, Vojvođanski simfonijski orkestar.

Veliki koncert koji klasičnu muziku "izvodi“ iz zatvorenih prostora i koncertnih dvorana, na jednu od glavnih gradskih saobraćajnica i jedan od najstarijih bulevara, Bulevar Mihajla Pupina, koji postaje svojevrsna pozornica.

U duhu pripreme Novog Sada za godinu titule, 2021. kroz "Kaleidoskop kulture“ spajaju se nesvakidašnji prostori i programi i brišu okviri elitne kulture, koja sada postaje dostupna svima.

Prošlogodišnji Korzo posetilo je oko 10.000 ljudi.

"Kaleidoskop kulture“ je programski luk iza kog stoji „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“ koji po drugi put, na više od 80 lokacija, od 24. avgusta do 30. septembra, kroz kulturu zajedništva pretvara Novi Sad u „grad scenu“. Deo "Kaleidoskopa kulture“ su Festival uličnih svirača – Gradić fest, Piano city Novi Sad, Novosadski strip vikend, Festival kamerne muzike i mnogi drugi.

Drugačiji po tome što povezuje prostore i programe, kao i same aktere: od ustanova kulture, vaninstitucionalne scene, umetnika do samih građana, "Kaleidoskop“ kroz više umetnosti predstavlja jedinstvenu sliku raznolikosti Novog Sada.

Sa više od 400 programa svako će biti u prilici da oblikuje svoj kaleidoskop kulture.

Više informacija možete pronaći na sajtu: kaleidoskop.novisad2021.rs

foto: novisad2021.rs