Knjige na poklon u gradskom prevozu u Novom Sadu


Gradski autobusi pretvoreni u pokretne čitaonice

Povodom akcije Nedelja knjige, u organizaciji Kolor pres grupe, gradski autobusi su već petu godinu zaredom od 23. do 26. septembra pretvoreni u pokretne čitaonice.

I ove godine Novosađani imaju priliku da dobiju knjigu na poklon, ukoliko ih volonteri Kolor pres grupe zateknu u javnom prevozu i na autobuskom stajalištu kako čitaju.

Akcija je sprovedena u autobusima na linijama 3, 5, 7 i 8, a Javno gradsko saobraćajno preduzeće, kao društveno odgovorno, podržava manifestaciju kojom se promoviše kultura čitanja.

– Naša ideja potekla je iz želje da motivišemo sugrađane da čitaju knjige svuda i na svakom mestu, i da upravo one koji to čine nagradimo knjigom na poklon – objasnila je portparolka „Kolor pres grupe“ Maja Mišković, prenosi Dnevnik.

– Iskustvo iz prethodnih godina pokazalo nam je da veliki broj ljudi čita i koliko god knjiga spremimo, uvek sve podelimo. To je dokaz da su Novosađani zaista čitalačka publika. Svesni smo toga da razvoj tehnologija preti da potisne knjige, ali moramo da skrenemo pažnju na to da to ne sme da se dogodi. Takve akcije su značajne i zbog toga.

izvor: dnevnik.rs, foto: facebook.com/colormediacommunication