Izmeštanje železničkog saobraćaja: Ranžirna stanica - veoma atraktivna lokacija za investicije


Teme od velikog značaja za dalјi razvoj Grada

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno sa saradnicima prisustvovao je sastanku sa potpredsednicom Vlade i ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture dr Zoranom Mihajlović u Beogradu. Oni su razgovarali o temama koje su od velikog značaja za dalјi razvoj Grada Novog Sada, kao što su putna infrastruktura, železnički saobraćaj, izgradnja novih mostova i drugo.

- Najpre želeo bih da se zahvalim potpredsednici Vlade, ministarki Mihajlović od koje smo dobili potvrdu da je izgradnja Fruškogorskog koridora, kao jednog od najvažnijih projekata i za Srbiju ali svakako i za Grad Novi Sad, u prioritetima rada države. Verujemo da ćemo do kraja godine imati informacije o početku realizacije, odnosno da će doći do sklapanja svih potrebnih pravnih akata. Taj projekat ima veliki značaj za Novosađane. On podrazumeva obilaznicu preko Petrovaradina, novi most na Dunavu, odnosno spajanje dva autoputa,  Beograd-Zagreb i Beograd-Budimpešta. To je nešto o čemu smo do sada mogli samo da maštamo, a uveren sam da smo sada blizu realizacije -  rekao je Miloš Vučević.

Fruškogorski koridor prioritet, ugovor do kraja godine - aerodrom na Čeneju i na još jednoj lokaciji u Vojvodini


Na sastanku je bilo reči i o železničkom saobraćaju, o izmeštanju dela želelezničkog transportnog saobraćaja kroz grad.

- Naša intencija je da železnički saobraćaj više ne ide kroz grad, već da zajedničkim snagama nađemo alternativnu lokaciju za Ranžirnu stanicu u Novom Sadu. Takvo rešenje neće samo uticati na bezbednost i kvalitet života Novosađana, nego otvara i veoma atraktivne lokacije za investicije budući da se Ranžirna stanica nalazi na Bulevaru Evrope – naglasio je Vučević i dodao da je se u saradnji sa JP „Putevima Srbije“ radi na putnoj infrastrukturi u Novom Sadu - nastavlјamo dalјe da radimo Sentandrejski bulevar, radiće se kružne raskrsnice na nekoliko lokacija na državnim putevima, a kroz koju godinu izaći ćemo i sa projektima za nove mostove preko Dunava.

Razgovaralo se i o avionskom saobraćaju u blizini Novog Sada, kako na Čeneju tako i na drugim lokacijama. Gradonačelnik je preneo iskustva Grada iz oblasti biciklističkog saobraćaja, i izrazio želјu da i taj segment saobraćaja bude unapređen budući da je beoma značajan za zaštitu životne sredine i atraktivan za brojne posetioce iz Evrope.

- Zadovolјan sam današnjim sastankom i voleo bih da sa ostalim ministrima imamo priliku da razgovaramo o ovako ozbilјnim temama. Smatram da je ovo pravi pristup, kada vas ministar pozove i omogući da se priča o svim temama koje su od interesa za određenu lokalnu zajednicu, a samim tim i za državu Srbiju – izjavio je gradonačelnik Vučević.

Istorija NS (FOTO): Umesto pruge danas je tu Bulevar Evrope

Fruškogorski koridor prioritet, ugovor do kraja godine - aerodrom na Čeneju i na još jednoj lokaciji u Vojvodini

ime-nik.com NOVI SAD SRBIJA AP VOJVODINA ZANIMLJIVOSTI INTERNET EVROPA EDUKACIJA HRANA OBRAZOVANJE BEOGRAD ISPORUKA CENTAR OBUĆA RESTORAN ŠKOLA DETELINARA STRANI JEZIK IGRAČKE ODEĆA SALON LEPOTE KUHINJA MAJICE NAOČARE BULEVAR ODMOR KOZMETIKA KOZMETIČKI SALON OBUKA TEPIH RESTORAN FORUM FRIZER KUĆNI LJUBIMCI NAMEŠTAJ NEKRETNINE RUČAK TREPAVICE TURIZAM SVE ZA VAŠE MALIŠANE XOXO BEAUTY SALON DIOPTRIJSKE DORUČAK FRIZERSKI SALON TELEP NOKTI SVILENE TREPAVICE XOXO AUTOMOBILI ENGLESKI KURSEVI NEMAČKI NOVO NASELJE OPTIKA PILETINA SALON NADOGRADNJA GRČKA IGRAONICA MAĐARSKI ODRŽAVANJE PREVOD VEČERA AUTO ŠKOLA GIPSARSKI RADOVI ITALIJANSKI IZDAVANJE MAČKE PONY KUTAK ADAPTACIJA EKOLOGIJA EXIT FRANCUSKI KONJI LETOVANJE MATURA PICA VOĆE I POVRĆE NS NAMEŠTAJ NAMEŠTAJ PO MERI BULEVAR EVROPE DEPILACIJA DUBINSKO PRANJE DUNAVSKA KREVET MANIKIR NOVA DETELINARA PETROVARADINSKA TVRĐAVA ŠKOLA STRANIH JEZIKA AUTO ŠKOLA FLOYD DOSTAVA ENTERIJERI FASADE GIFT SHOP KOMP KAMP KOMPJUTERSKI KAMP KUPATILO LIMAN MUZIKA OPTIKA JUFLEX OPTIKA VUKAŠINOVIĆ PIĆE PLAKAR REGISTRACIJA SHOP BOMBYX NEKRETNINE SAMOUSLUŽNA AUTO PERIONICA MEGA WASH BRZA HRANA DOMAĆA KUHINJA DUNAV EDUKATIVNE IGRAČKE FARBANJE FRIZURA GRČKI KREČENJE LEPOTA LETCI MEGA SJAJ MOLERSKI RADOVI NS STIL PERIONICA PIJACA PISANO PREVOĐENJE PREVOD DOKUMENATA SOLARIJUM SUVENIRI TEHNIČKI PREGLED CENTAR STRANIH JEZIKA ATLANTIS RESTORAN DEDINA TAJNA TOBACCO SHOP NOVI SAD ADRIAHOST ATLANTIS AUTO ŠKOLA DUNAV AUTO ŠKOLA UNA M BRZO ČITANJE CAT HOTEL CENTAR STRANIH JEZIKA DELIMO LETKE DIP POWDER DNEVNI BORAVAK DUBINSKO PRANJE NAMEŠTAJA DUBINSKO PRANJE POSLOVNIH PROSTORA DUBINSKO PRANJE VOZILA EPILACIJA FRENC G.IMI RESTORAN IGRAČKE ZA NAJMLAĐE ISHRANA KONGA MUSIC LASH LIFT MADERO TERAPIJA MATEMATIKA MINIVAL TREPAVICA MISLIŠA I IGRIŠA JEZIČKO-EDUKATIVNI CENTAR MUZIČKA OPREMA NAILS NOVOSADSKI SAJAM OPREMA ZA JAHANJE PANSION PK PLAFON PONY SHOP PRODAVNICA AUTO DELOVA SRPSKI ZA STRANCE SUKNJE UNA M VACUSLIM 48 VAUČERI ČASOVI

POPULARNO