Izmena urbanističkog plana: Sledi projektovanje novog stadiona Voše - uvid, javne rasprave...


Ovo je prvi korak ka donošenju urbanističkih dokumenata

Odbornici Skupštine Grada usvojili su odluku kojom se pristupa izradi izmena i dopuna Plana generalne regulacije na lokalitetu stadiona "Karađorđe" sa neposrednim okruženjem.

Ovo je prvi korak ka donošenju urbanističkih dokumenata, kojima će se regulisati izgradnja budućeg stadiona "Karađorđe" na mestu sadašnjeg.

U dokumentu koji se našao pred odbornicima ima nekoliko detalja - definisano je da se stadion gradi na istom mestu na kojem se nalazi i sadašnji, navodi se da bi rekonstrukcija bila skuplja od izgradnje novog, ali ne stoje procene o tome koliko bi mogla da košta rekonstrukcija, odnosno novoizgradnja.

Jedino što se o tome zna jesu izjave funkcionera kluba da je u pitanju projekat vredan 25 miliona evra.

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Srđan Kružević, na pitanja 021.rs o stadionu, poručuje da će biti ispoštovane sve zakonske regulative.

"Mi sada ulazimo u projektovanje stadiona i sve ono što projektovanje povlači za sobom biće ispoštovano kao zakonska obaveza Grada Novog Sada - od uvida u projekte, javne rasprave i sve ono što je neophodno da bi projekat zaživeo i bio usvojen. Mi nismo načinili još nijedan korak za početak projektovanja i izgradnju stadiona Karađorđe", poručuje Kružević.

Direktor novosadskog kluba Dušan Bajatović poručio je kako će stadion biti izgrađen "vrlo brzo". Međutim, dinamika oko ovog projekta mogla bi da zavisi od same države, pošto će ona biti ta uz čiju će podršku posao biti finansiran, a prema najavama, tenderi za radove bi trebalo da počnu na jesen, prenosi 021.rs.

izvor: 021.rs, agencije, foto: Stare fotografije Novog Sada

U Voši spremni za gradnju novog stadiona: Između 17.000 i 19.000 mesta, solarni paneli, podzemna garaža...