Gradonačelnik Novog Sada: Niko ne planira da betonira Limanski park


Nikakav put neće prolaziti kroz Limanski park

Gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, tvrdi da se politički zloupotrebljava i manipuliše podacima iz predloženog Plana detaljne regulacije za Limanski park u kojem će, kako su planirali urbanisti 9,91 hektar ili 77,6 odsto biti pod zelenim površinama.

Staze i platoi zauzeće 1,53 hektara ili 12 odsto parka, a dečja igrališta, skejt park i basket teren, prostiraće se na 10 odsto Limanskog parka. Planirano je i povećanje broja stabala za 39,5% u odnosu na postojeći broj, odnosno, da se pored trenutnih 100 zdravih stabala, zasadi 359 novih stabala.

Gradonačelnik za RTV ističe da nikakav put neće prolaziti kroz Limanski park, i da takve stvari može da izmisli samo neko ko ne voli Novi Sad. On je odgovorio na navodno spornih 300 metara kvadratnih za izgradnju poslastičarnice u parku.

"Nisam ja smislio da tu bude poslastičarnica, već urbanisti. Dakle, ne diskoteke, noćni klub, ćevabdžinice, buregdžinice, već da se na 0,2% površine Limaskog parka nalazi objekat za kafeteriju- poslastičarnicu, koji bi bio izdat na javnoj licitaciji", kaže Vučević, koji je u emisiji "Grad i mi" pokazao fotografije iz brojnih evropskih gradova koji su svoje gradske parkove uredili na sličan način.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: NSinfo