Cene za garsonjere u Novom Sadu i preko 180 evra mesečno - ali se brzo i lako izdaju


Veliku prednost imaju smeštaji u blizini fakulteta

Budući da je početak nove akadamske godine tu, sve više studenata je u potrazi za stanovima u kojima će boraviti tokom studija, piše Dnevni

Iako je stanovanje u studentskim domovima jeftinije - u zavisnosti od kategorije doma cene se kreću od 1.400 do 1.800 dinara mesečno, zbog ograničenog broja mesta, mnogi studenti moraju da iznajme stan ili sobu, prenosi Dnevnik.

Kako tvrdi agentkinja jedne novosadske agencije za nekretnine Sanja Rafajlović, osim lokacije, koja je glavni faktor koji određuje cenu stana, ulogu igra i njegova opremljenost.

Veliku prednost imaju smeštaji u blizini fakulteta, ili koji imaju direktne autobuske linije do njih.

Cene za garsonjere mogu preći i 180 evra mesečno, ali i pored toga one su najtraženije i njihovi vlasnici ih vrlo brzo i lako izdaju. Međutim, studenti osim o kiriji, moraju da misle i na troškove koje će plaćati uporedo s njom. Takođe, sve više vlasnika traži plaćanje depozita u visini jedne kirije, tako da početak boravka u novom stanu može biti i te kako osetan izdatak.

"Garsonjere idu od 130 do 180 evra, ali pošto je septembar, cene su otišle gore i teško je pronaći nešto povoljnije pošto je sve izdato u avgustu. Najviše se traže Limani. To je svake godine poprilično tražena lokacija, ali tu je i Grbavica. Studenti Medicinskog fakulteta uglavnom traže stanove na Novoj Detelinari", navodi za Dnevnik Sanja Rafajlović.

Mladi koji dolaze u Novi Sad kažu da je zbog visokih cena stanova najbolja varijanta da pronađu cimera s kojim bi delili troškove i kiriju. Mnogi od njih su se, upravo zbog visokih cena najma stanova, odlučili za unajmljivanje soba, gde je cena oko 80 evra mesečno.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: NSinfo