Bioskop na otvorenom: Kultni Čaplinovi filmovi od 3. do 5. septembra u Novom Sadu


Na jedinstvenoj lokaciji pod zvezdanim neboom

Kultni nemi filmovi Čarlija Čaplina uz muziku velikog orkestra Zagrebačke filharmonije, pod vođstvom maestra Krešimira Batinića, biće izvedeni od 3, 4. i 5. septembra u Parku prisajedinjenja, između Muzeja Vojvodine i Muzeja savremene umetnosti

Na jedinstvenoj lokaciji pod zvezdanim nebom, na velikome platnu, sve posetioce očekuju projekcije kultnih filmova Čarlija Čaplina uz uživo izvođenje muzike velikog orkestra Zagrebačke filharmonije.

U izvođenjima, kao gosti Zagrebačke filharmonije, nastupaće i šest muzičara iz Novog Sada.

Na programu sve tri večeri su Čaplinovi filmovi "Pasji život" i "Mališan". Važno je napomenuti da je ulaz na sve projekcije - slobodan. Organizatori pozivaju sve zainteresovane da dođu i ponesu jastučiće, kokice i sa prijateljima i porodicom provedu jedno sasvim posebno i nezaboravno veče uz jedinu i jedinstvenu - Fil(m)harmoniju.

Pripreme su u toku, a maestro Krešimir Batinić - stalni saradnik Zagrebačke filharmonije i direktor Zagrebačkog gradskog pozorišta "Komedija" priprema partiture za izvođenja i poziva sve ljubitelje filmske i muzičke umetnosti - a pre svega one koji su otvoreni da dožive nešto novo i nesvakidašnje, da dođu na ovaj poseban događaj.

Premijerna izvođenja projekta "Fil(m)harmonija" koje se tri večeri održavaju u Novom Sadu, deo su EU projekta prekogranične saradnje između Hrvatske i Srbije. Posle nastupa u Novom Sadu sledi Ilok, dok se u 2020. planiraju izvođenja i u Subotici i na kraju u Vukovaru.

Nosilac projekta je Zagrebačka filharmonija a partner Muzička omladina Novog Sada. Projekt je finansiran sredstvima EFRR-a i IPA II fondova Europske unije. Projekat u Novom Sadu, realizuje se i u saradnji s Fondacijom "Novi Sad 2021".

Program će početi u 20 časova. U slučaju lošeg vremena, programi će biti izmešteni u Sinagogu, sa početkom u 20 časova.

izvor: 021.rs, agencije, foto: MONS