7.000 Novosađana na platou ispred Spensa: Ekstremni sportovi - uz svetske zvezde sve do ponoći (VIDEO)


Šou se nastavlja i danas uz svetske zvezde sve do ponoći

Veliko finale OPENS distrikta - FISE district sinoć je oduševilo gotovo 7.000 Novosađana na platou ispred Spensa.

Svetski poznata imena u četiri discipline iz oblasti akcionih sportova, došli su u Novi Sad na najveću svetsku rampu za BMX, skate i trotinet, kao i na najveću platformu za freestyle BMX.

OPENS distrikt je međunarodni festival ulične kulture koji je počeo Omladinskim kampom gde je ugostio 40 mladih ljudi iz čitave Evrope, koji su imali priliku da nauče osnove crtanja grafita i DJ-inga.

Pored radionica, Distrikt je u svom sadržaju imao razne aktivnosti, poput oslikavanja murala na nekoliko lokacija u Novom Sadu i organizovanje žurke u Bloku.

"Ono na šta smo najviše ponosni je to što prvi put pravimo jedan ovakav spektakl i festival akcionih sportova u Novom Sadu. Imamo tu čast da ugostimo 15 vrhunskih sportista u četiri discipline: BMX, skejt, roleri i trotinet i ovo je jedinstvena prilika da posetioci vide ovakav jedan spektakl", kaže koordinatorka za međunarodnu saradnju OPENS2019, Valentina Antić.

Pored svega, ovaj festival je i međunarodno takmičenje ekstremnih sportova u disciplinama Skate, Inline, BMX teromobil.

Prostor je ujedno otvoren i za sve Novosađane koji žele se oprobaju u nekoj od vratolomija i imaju priliku da vide najbolje okršaje pred sledeće takmičenje i to sve uz muzičku podlogu i neizbežne hip hop nastupe.

izvor: rtv.rs, agencije