"Vozom će se od Beograda do Novog Sada stizati za 27 minuta"


Onim sporijim koji staje na usputnim stanicama za 35

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, obrazložio je kuda će narednih godina ići 10 milijardi evra investicija. Ilustracija - od Beograda do Novog Sada vozom će se stizati za 27 minuta.

Srbija ima suficit u državnim finansijama već treću godinu, budžeti velikih gradova Beograda i Novog Sada su dvostruko veći, a rast privrede omogućava velike državne investicije od deset milijardi evra narednih pet godina, rekao je predsednik Vučić gostujući na TV Prva.

Više od 95 odsto građana želi da Novi Sad dobije aerodrom - 2021. prvi putnički avioni


S tim investicijama građani će brzo osetiti boljitak.

"Za dve godine, kada bude gotova pruga Beograd - Budimpešta, brzim (međunarodnim) vozom će se od Beograda do Novog Sada stizati za 27 minuta, a onim sporijim koji staje na usputnim stanicama za 35", kaže Vučić.

Investicioni plan nije prodaja magle pred izbore, kaže lider SNS.

"Videli ste da smo dobili 1,61 odsto kamate na desetogodišnje obveznice u evrima ali to poverenje inostranih investitora i moguće zaduživanje neće biti ono na čemu zasnivamo naš plan već rast domaće privrede koji je sada 3,5 odsto a biće četiri odsto kao što predviđaju MMF i Svetska banka", rekao je Vučić.

Predsednik kaže da će izvoz na napravljen u digitalnim tehnologijama za dve, tri godine preteći izvoz od poljoprivrede, prenosi Mondo.

izvor: mondo.rs, Prva, agencije, foto: Pexels

Više od 95 odsto građana želi da Novi Sad dobije aerodrom - 2021. prvi putnički avioni