Više novca za socijalnu zaštitu, kupovinu kuća mladim bračnim parovima... Budžet Vojvodine na rebalansu


Predlogom rebalansa budzeta AP Vojvodine za 2019. godinu
koji je na sednici utvrdila Pokrajinska vlada, ukupan obim pokrajinskog budzeta utvrđuje se u iznosu od 74,9 milijardi dinara.

Osim toga što je predloženi budzet za 467,8 miliona dinara veći u odnosu na početni budzet AP Vojvodine za ovu godinu, značajnija je promena u strukturi budzeta, kojom je obezbeđen finansijski potencijal veći od 900 miliona dinara za kreiranje novih javnih politika.

Predloženim rebalansom, oko 500 miliona dinara usmereno je u oblast socijalne zaštite, pre svega za ulaganja u ustanove socijalne zaštite i finansijsku pomoć mladim bračnim parovima za kupovinu seoskih kuća, zatim u kulturu, obrazovanje i politiku za mlade.

Kapitalni rashodi iznose 19,7 milijardi dinara, što je za 402,4 miliona više u odnosu na početni budzet za ovu godinu.

U predlog rebalansa uključene su i dve nove odredbe koje se odnose na sprovođenje obaveza predviđenih Pokrajinskim antikorupcijskim planom.

Prema predloženom rebalansu, deficit iznosi 5,04 milijarde dinara, što je 7,35 odsto od ukupno projektovanih prihoda i u granicama zakonom dozvoljenog nivoa od 10 procenata.

foto: NSinfo

⠀⠀

Od Kameničke ade do Štranda - Novi Sad dobija izlazak na reku: Brodogradilište i Mornarica novi delovi grada, zgrade, šetališta...