Ukusi Vojvodine u Limanskom parku u septembru: Oko stotinu izlagača - proizvođača hrane i pića


 7. i 8. septembra u Limanskom parku

Oko stotinu izlagača - proizvođača hrane i pića, malih gazdinstava i restorana tradicionalne kuhinje - predstaviće se na gastronomskom festivalu „Ukusi Vojvodine“, koji će biti održan 7. i 8. septembra u Limanskom parku.

Posetioci Festivala će moći da se uvere u kvalitet njihove ponude, koja je u najvećem delu specifična baš za ovo podneblje. Moći će da degustiraju ljuti kulen, sireve s orasima i bosiljkom, specifične oblike testenina, nasuvo s krompirom i kupusom, supu od morke, sušene proizvode od mangulice, rezance s makom i kitnkez, ali i druge poslastice s bogatog menija.

Predsednica udruženja „Interfest“, koje i organizuje Festival, Nataša Budisavljević Radišić kazala je da je bogatstvo Vojvodine u oblasti hrane i pića izuzetno, ali i nedovoljno iskorišćeno.

- Gastronomski i vinski turizam u svetu su u ekspanziji, mi želimo da i Vojvodina iskoristi svoje kapacitete, a posebno da podržimo male proizvođače da svoju ponudu razviju, učine je prepoznatljivom, i da se pred gostima koji dođu u Vojvodinu, bilo da su domaći ili strani, nađe izbor autentične, domaće i izuzetno kvalitetne hrane i pića – rekla je Nataša Budisavljević Radišić, prenosi Dnevnik.

Kako organizatori kažu, to je praznik s mnogo kvalitetne zabave i bogatom ponudom hrane i pića. Dvodnevni festival i ove godine nudi zabavni program za sve generacije. Za prave gastronome organizovane su besplatne radionice o hrani i piću, a za dobru atmosferu biće zaduženi tamburaški i džez orkestri iz Vojvodine, dok će za dečju pažnju biti organizovani kvizovi i zabavne igre na otvorenom.

U okviru Festivala biće održano i međunarodno kulinarsko takmičenje „Vojvodina Culinary Cup“, u kojem će se vrhunski majstori nadmetati u nekoliko kategorija, a međunarodni žiri proglasiće najbolje među njima. Ulaz na Festival biće besplatan, a posetioci će na licu mesta kupovati vaučere za degustaciju vojvođanskih specijaliteta.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: Ukusi Vojvodine FB