U planu sportski centar Adice - na javnom uvidu do 25. septembra


Sportski centar obezbediće viši nivo kvaliteta života građana

Na javnom uvidu do 25. septembra nalazi se Nacrt plana generalne regulacije prostora za deo područja Adica u Novom Sadu, na kojem je planirana izgradnja sportskog centra.

Najveći deo prostora oko ulica Marije Bursać, Mladena Stojanovića, Slavka Rodića i Nikole Aleksića namenjen je za porodično stanovanje, ali je najznačajniji segment plana svakako planirani sportski centar "Adice".

"Planirani sportski centar obezbediće viši nivo kvaliteta života građana Adica, koji trenutno broje oko 9.800 stanovnika, dok su planski kapaciteti prostora za oko 13.700 stanovnika, a uređenje i izgradnja prostora u ovoj nameni doprineće i estetskom unapređenju područja", navodi se u dokumentu.

Budući sportski centar imaće zatvoreni i otvoreni deo. Tako bi stanovnici Adica trebalo da dobiju teren za mali fudbal sa tribinama, teren za boćanja i teretanu na otvorenom. Takođe, tu bi bio i teren za košarku sa tribinama, teren za odbojku i dva terena za tenis, kao i za badminton. Objekat sportskog centra bi trebalo da bude višenamenska sportska hala za male sportove, borilačke veštine i druge sportsko-rekreativne sadržaje sa pratećim programima.

Sportski centar će imati dva kolska ulaza, sa zapadne i istočne strane, a moguće je realizovati više pešačkih ili biciklističkih ulaza u sam kompleks, prenosi 021.rs.

izvor: 021.rs, agencije, foto: Varun Kulkarni, Pixabay