U planu novi poslovni kompleks u Radničkoj: Sledi rušenje stare zgrade fabrike sapuna Albus


Zgrade zauzimaju ukupno oko 1.050 kvadrata

Aktuelnim regulacionim planovima, u Radničkoj ulici 32 predviđena je gradnja poslovnog kompleksa pa je, da bi se taj projekat realizovao, neophodno porušiti zgrade koje se tu nalaze, a koje su činile stari fabrički kompleks nekadašnje fabrike sapuna “Albus”.

Iz tog razloga je Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije raspisala tender na kojem traži firmu koja će uraditi projekat rušenja.

Zgrade koje će biti srušene zauzimaju ukupno oko 1.050 kvadrata zemljišta, a, kako je u konkursnoj dokumentaciji navedeno, dvorište je mahom izbetonirano, oivičeno zidanom ogradom s metalnim stubovima i žičanom ispunom. Reč je o zgradama s dva i tri sprata, koje se nalaze na dve parcele ukupne površine 2.710 kvadratnih metara. Objekti su iseljeni, van funkcije, devastirani, delom urušeni, isključeni sa svih instalacija i šahtovi u dvorištu su ispražnjeni.

Projektom bi trebalo isplanirati uklanjanje svih objekata i temelja, kao i infrastrukture i ograde.

Nakon toga, trebalo bi izravnati teren i urediti okolinu, ali i postaviti novu zaštitnu ogradu do susednih objekata ukoliko je to neophodno.

Rok za podnošenje ponuda je 4. septembar, a 25 dana kasnije će biti doneta odluka o dodeli ugovora ili pak obustavi postupka.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: NSinfo