U Limanskom parku počela rekonstrukcija skejt parka


Odrasli će za mesec dana imati nov i moderan skejt park

Ekstremni sportovi uvek su imali mesto u skejt parkovima. Ovu subkulturu je važno negovati u gradu jer se vožnja skejta, rolera, bicikla sve više stavlja u rang olimpijskog sporta. Pored odraslih, i deca su ta koja sada imaju svoj kutak, samo za njih i njihove točkiće.

"Uglavnom su roleri, bmx i skejt najzastupljeniji kao neki tradicionalni ekstremni sportovi, a u današnje vreme klinci i trotinete dosta koriste. Naravno ne ove električne, nego ove gur-gur standardne. U principu, ima i dece koja dođu samo da trče po parku jer su sprave male nisu tako velike kao u ovom parku, tako da, koriste ih na sve moguće načine", kaže za RTV skejter Milan Babić.

Međutim, stari skejt park za odrasle koji je 10 godina ovde postojao prevaziđen je, kako kažu skejteri, a novim će se dodati novi i zahtevniji elementi za moderniju vožnju.

"Bmx i skejt su ušli na olimpijadu i sada je to krenulo kao jedan udarac na globalnom nivou i krenuo je sport da se malo više popularizuje i da se ljudi okreću ka tome da gledaju to kao neki normalan sport, tako da mislim da su ovi parkovi jako bitni za Novi Sad i za ljude u Srbiji koji se generalno bave ovim sportom", zaključuje Babić.

Rekonstrukcija skejt parka za odrasle je već počela, uklonjene su sve stare sprave, čeka se materijal za nove elemente, a radovi se očekuju ove nedelje dok će za mesec dana i taj deo parka biti gotov.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: Pexels, ilustracija