Traže se stanovi svih kvadratura - velika potražnja u Novom Sadu, deficit manjih stanova


Kirije u Novom Sadu poskupele za 10 odsto

Uoči nove studentske godine velika potražnja za zakup stanova u univerzitetskim centrima. Najmanje nekretnine u centru Beograda do 300 evra.

Studenti i njihovi roditelji poslednjih dana su počeli potragu za novim privremenim domom. Renta je ove godine veća u Novom Sadu i Nišu, i to za deset do 20 odsto, dok je u Beogradu i Kragujevcu, uveravaju agencije za promet nekretnina, zakup na prošlogodišnjem nivou.

Potražnja za stanovima u Novom Sadu je velika. Traže se stanovi svih kvadratura, od garsonjera do luksuznih, a cene iznajmljivanja su za 10 odsto više u odnosu na prošlu godinu.

U agenciji "Haus nekretnine" ističu da se više ne može govoriti o sezoni kada je potražnja veća, ali je evidentno da je sada, uoči polaska u školu i na fakultete, potražnja povećana za 20 odsto, prenose Novosti.

- Čitave godine se traže stanovi, a zainteresovani su radnici, đaci, studenti, ali i porodice - kažu u ovoj novosadskoj agenciji.

- Primetan je deficit manjih stanova, jer se manje grade, a oni se više traže.

Iznajmljivanje garsenjera košta oko 150 evra, za jednosoban stan treba izdvojiti do 200 evra, dok najam dvosobnog košta od 220 do 350 evra.

izvor: novosti.rs, agencije, foto: NSinfo