Štrand obojen u najrazličitije nijanse - Festival boja u Novom Sadu


Drugu godinu za redom OPENS organizuje Festival boja

Međunarodni dan mladih obeležen je Festivalom boja na novosadskoj plaži Štrand.

Drugu godinu za redom OPENS organizuje Festival boja, tokom kojeg najviše uživaju mladi, koji za tu priliku budu obojeni u najrazličitije nijanse, nakon što su iz topova ispaljene boje u prahu.

Opens Festival boja organizuje povodom Međunarodnog dana mladih, koji su 2000. godine ustanovile Ujedinjene nacije.

Međunarodni dan mladih obeležava se kako bi bila skrenuta pažnja na probleme mladih, kulturna i pravna pitanja, kažu u OPENS-u.

"Međunarodni dan mladih ustanovljen je kako bi se skrenula pažnja da su mladi važni partneri u kreiranju promena i aktivnosti koji se njih tiču. Ovogodišnja tema je transformacija znanja, ali mimo svega toga, mimo zagovaranja i osnaživanja mladih i organizacija za mlade, skretanje pažnje na mlade kao pozitivne činioce u društvu, smatramo da treba i da se zabavimo, da slavimo energiju, kreativnost, različitost mladih, što je i jedan od stubova Opens programa", kaže PR menadžer OPENS-a Ivana Miloradov.

U današnjem programu upravo su najviše uživali mladi, koji su besplatno dobijali kesice sa prahom u bojama, te se međusobno posipali njima, a najspektakularniji deo programa svakako je bio onaj kada su organizatori iz topova ispaljivali prah u boji, nakon čega je deo novosadske plaže Štrand bio obojen u najrazličitije nijanse.

"Verujemo da kroz boje, kao metaforu, možemo da pokažemo na koji način mladi svakoga dana mogu svojom energijom, kreativnošću, idejama, stvarima koje rade i kojima se bave svakodnevno boje grad i svoju okolinu", rekla je Miloradov.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: Opens

Fruškogorski koridor će imati 46 mostova i 10 nadvožnjaka - Najveći most na Dunavu u Petrovaradinu

Stanovi od 500 evra po kvadratu i za zdravstvene radnike? Na Bulevaru Evrope do kraja godine nove zgrade