Škole koriste letnji raspust za sređivanje: Nadgradnja sprata na Gimnaziji „Isidora Sekulić”


Najviše novca izdvojeno za nadgradnju sprata na Gimnaziji

Neke srednje škole letnji raspust obično iskoriste da bi doterale fasade, učionice i popravile dotrajale instalacije i stolariju. Većina radova su molersko-farbarski i zamena stolarije.

Iz gradskog budžeta najviše novca je izdvojeno za nadgradnju sprata na Gimnaziji „Isidora Sekulić”, 110.700.000 dinara, dok je za nabavku opreme za četiri novoformirane učionice u tom delu obezbeđeno četiri miliona. Osim novca koji je planiran u gradskom budžetu, za radove je predviđeno i 120.000.000 dinara iz pokrajinske kase. Reč je o višegodišnjem projektu koji bi trebalo da bude završen do 2020. godine, a čija vrednost iznosi 300.667.000 dinara.

Novu fasadu i stolariju u dvorišnom delu dobiće Gimnazija „Svetozar Marković”, za šta je planirano šest miliona dinara. Do sada je Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice dodelio toj gimnaziji 5.200.000 dinara za rekonstrukciju i sanaciju fasade na uličnoj strani objekta, što će omogućiti bolju energetsku efikasnost i uslove za boravak đaka.

Kada je reč o tekućim popravkama i održavanju obrazovnih ustanova, Srednja mašinska škola dobila je 1.990.000 dinara za molersko-farbarske, limarske i stolarske radove te zamenu poda.

Direktor Srednje mašinske škole Vladimir Gavranić kazao je da su majstori početkom nedelje prionuli na posao.

– U jeku je krečenje i popravljanje sanitarnog čvora, a menjaju se i dotrajala vrata – rekao je Gavranić za Dnevnik. – Majstori kreče školski hol, svečanu salu, kuhinju, a u planu je da se osveže i tri učionice. Učenički sanitarni čvorovi su ranije popravljeni, a sada su na red došli oni u delu upravne zgrade koje koriste profesori.

Po njegovim rečima, svi radovi će biti završeni pre početka školske godine, te neće uticati na održavanje časova. To neće biti kraj radova na Mašinskoj školi jer, kako je najavio direktor te obrazovne ustanove, majstori bi narednog meseca trebalo da poprave krov na jednoj od radionica.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: rawpixel.com, Pexels