Saobraćaj i pored Kineske četvrti: Otvoren Bulevar despota Stefana - nova linija GSP?


Završeni su radovi, započeti u novembru prethodne godine

Asfaltiranje i uređivanje površina na Bulevaru despota Stefana u Kineskoj četvrti su završeni, a kako je i najavljeno, na toj deonici je od pre nekoliko dana saobraćaj nomalizovan.

Završeni su radovi, započeti u novembru prethodne godine, a obuhvatali su izgradnju infrastrukture – vodovoda, kanalizacije i crpne stanice, puta, trotoara, biciklističkih staza...

U delu kod Mosta slobode, tačnije ispred igrališta FK „Kabel”, još uvek se radi, prave se parking-prostor, trotoar, biciklistička staza, ali vozila mogu nesmetano da prolaze.

Iscrtano je i autobusko stajalište, odmah posle raskrsnice sa Šekspirovom ulicom i nedaleko od studenskih domova. Iz JGSP „Novi Sad” su ranije najavili da će se o novim linijama ili izmenama postojećih razmatrati u oktobru, te će se tada verovatno znati koja linija će tuda prolaziti prenosi Dnevnik.

Obnova Bulevara despota Stefana samo deo sveobuhvatnih radova u Kineskoj četvrti, odnosno uređenja nekadašnje fabrike „Petar Drapšin”, koji treba da postane takozvani kulturni distrikt i mesto kojim će se Novi Sad, kao nosilac dveju važnih titula – Omladinske prestonice Evrope 2019. i Eropske prestonice kulture 2021. – ponositi.

Kako je nedavno, prilikom obilaska radova na tom bulevaru izjavio gradonačelnik Miloš Vučević, projekat izgradnje Kineske četvrti će u potpunosti promeniti sliku grada, a ljudi koji se bave kulturom, stvaralaštvom, IT sektorom, starim zanatima, te nevladne i omladinske organizacije imaće bolji ambijent za rad. Ta investicija, istakao je Vučević, koju sprovodi Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije, uz podršku Vlade Srbije s premijerkom Anom Brnabić na čelu, iznosi oko 250 miliona dinara, a reč je samo o vrednosti parternog uređenja.

On je najavio da se objekti u Kineskoj četvrti neće rušiti, već će biti rekonstruisani, a tamo gde to nije moguće uraditi, izgradiće se novi, bezbedniji i kvalitetniji, te da se gradi zgrada OPENS-a.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: ilustracija

Rešenje blizu: Novi Spens - objekat budućnosti: Centar za visoku tehnologiju, veštačku inteligenciju i IT?

"Koliko će značiti novi most pitajte ljude u Begeču, Futogu, na Adicama i Novom naselju i Telepu..."

Skupstina Grada usvojila - bez glasa protiv: Novi Sad dobija novi most - vijadukt iznad Bulevara Evrope