Počinje izgradnja jeftinih stanova u Novom Sadu uz direktan TV prenos - atletski centar za najveća takmičenja


500 EUR - kvadrat

U Novom Sadu danas počinje izgradnja stanova za pripadnike snaga bezbednosti, a kamen temeljac položiće predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Prenos možete pratiti od 12 sati na RTV1.

Zajedno sa predsednicom vlade, kamen temeljac u naselju Jugovićevo, položiće i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Izgradnja stanova u Novom Sadu deo je projekta koji je proglašen za projekat od nacionalnog značaja.

U okviru prve faze projekta stanovi će, pored Novog Sada biti izgrađeni i u Vranju, Nišu, Kragujevcu, Kraljevu i Sremskoj Mitrovici, saopštila je vladina kancelarija za saradnju sa medijima.

Vučević kaže da je veoma srećan i zadovoljan.

Ovo je velika pobeda i predsednika Republike i Vlade, i svih nas koji smo makar malo doprineli da i Novi Sad bude na mapi gradova gde se grade stanovi za pripadnike snaga bezbednosti, rekao je Vučević i naveo da je ponosan što se u Novi Sad vraća urbanistički red.

Nije, kaže, lako srediti sve nasleđene probleme, ali i naglašava da je ovo prilika da se pokaže da su dostojni izazova i da građanima pruže najbolje moguće uslove za život.

Naveo je da će Grad Novi Sad u tom naselju raditi na dovođenje grejanja, izgradnji vodovoda i kanalizacije, ali i na uređenju ulice, trotoara, parking prostor, zelene površine i igrališta, te da će Grad biti zadužen i za izgradnju obdaništa i škole.

Najavio je da će se sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, Vladom Srbije i Pokrajnskom vladi razgovarati o izgradnji atletskog centra.

Mi smo u fazi projektovanja. Hoćemo da Ivana Španović, Milica Kardašević i mnogi novi i budući pobednici, atletičari imaju najbolje uslove da treniraju, da ljudi dolaze u Novi Sad na pripreme za najveća atletska takmičenja, kaže Vučević.

izvor: agencije, foto: NSinfo, ilustracija

Novo novo naselje za 10.000 stanovnika: U Novom Sadu u sredu počinje izgradnja stambenog kompleksa