Novosadski penzioneri mogu besplatno da borave 7 dana u nekoj od 5 banja


Podnošenje zahteva za novu grupu, počinje u ponedeljak

U poslednjih šest godina, novosadski penzioneri imaju mogućnost da besplatno borave sedam dana u nekoj od pet ponduđenih banja.

Podnošenje zahteva za novu grupu, počinje u ponedeljak i trajaće do kraja meseca.

Ovog puta, penzioneri će se odmarati u jednoj od pet banja, Termal Vrdnik, Kanjiža, Junaković, Prolom i Banjica, a članstvo u udruženju nije uslov za konkurisanje.

“Čija penzija ne prelazi 33.507 dinara, znači penzioneri samostalnih delatnosti, poljoprivrednih delatnosti, pravo imaju na besplatnu banju i oni penzioneri koji su ostvarili deo penzije u inostranstvu, bivše republike i ovde koji imaju, a da im penzija zajednička ne prelazi 33.507 dinara”, izjavila je Perka Marinković iz Udruženja penionera Novog Sada, prenosi RTV.

Prijave za besplatan boravak u banjama, podnose se u novosadskom udruženju penzionera, ili u mesnim organizacijama penzionera u prigradskim naseljima koji pripadaju gradu.

Od dokumentacije, potrebno je podneti penzijski ček kao dokaz o visini penzije, kopiju lične karte, eventualne lekarske izveštaje, izjavu o želji korišćenja rehabilitacije u banji i izjavu da u prethodnih pet godina penzioner nije koristio pravo na odlazak u banju. Novac iz gradskog budžeta, obezbeđen je za sedmodnevni odlazak u banje za 420 penzionera.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: Pixabay