Novom saobraćajnicom - za manje od 15 minuta od Rume do Šapca


Ova saobraćajnica biće izgrađena u punom profilu autoputa

Novom drumskom saobraćajnicom od Šapca do rumske raskrsnice na autoputu Beograd - Zagreb (E-70) moći će da se stigne za manje od petnaest minuta, a da vozači pri tome ne prelaze "stotku".

Umesto ranije planiranog puta sa više traka, ova saobraćajnica u dužini od 22 kilometra biće izgrađena u punom profilu autoputa. Preko reke Save, uzvodno od Šapca, biće podignut most, a put će dalje nastaviti prema Loznici s po dve kolovozne trake u svakom smeru.

Izgradnju autoputa Šabac–Ruma, novog mosta i višetračnog puta Šabac-Loznica, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom obilaska Mačvanskog okruga.

U Ministarstvu građevinarstva potvrdili su za Politiku da se na pripremi planske i tehničke dokumentacije za realizaciju projekata, procenjenih na ukupno 448,5 miliona evra, uveliko radi.

Novac za realizaciju ovih projekata država namerava delom da obezbedi zajmom od Republike Azerbejdžan u iznosu od 210 miliona evra, dok će drugi deo biti iz republičkog budžeta. Pregovori s nadležnim organima Azerbejdžana oko usaglašavanja ugovora o zajmu su u toku, a potpisivanje se očekuje do kraja ove godine.

izvor: Politika, agencije, foto: Josh Sorenson, Pexels, ilustracija

Vojvodina dobila novac za Fruškogorski koridor: Tunel kroz Frušku goru postaje realnost - najduži u Srbiji