Novo spajanje Novog naselja i Veternika - bulevar i kružni tok za 300 kalendarskih dana


Firme će imati rok od 300 kalendarskih dana

Radove u produžetku Bulevara Jovana Dučića na Novom naselju i spajanje ove saobraćajnice sa veterničkim ulicama izvešće firma "Karin komerc" koja je za taj posao dobila 196,9 miliona dinara bez PDV-a.

Kada se uračuna i porez, vrednost posla koji će izvoditi "Karin komerc", zajedno sa "Put-investom", "Tim-Copom" i Geodetskim biroom "Geometar", prevazilazi 236 miliona dinara.

Ove firme će imati rok od 300 kalendarskih dana da izgrade dva kolovoza sa po dve saobraćajne trake i razdelnim ostrvom u produžetku bulevara ka Veterniku, gde je sada neuređena zelena površina.

Na mestu na kom će se ulice Dragoslava Srejovića i Somborska rampa spajati sa Bulevarom Jovana Dučića biće izgrađen kružni tok prečnika 46 metara.

Krak Ulice Dragoslava Srejovića projektovan je kao saobraćajnica sa dve trake, a isto tako će biti urađen i produžetak Somborske rampe. Takođe, na dužini sva četiri kraka biće biciklističke staze širine dva metra, kao i pešačke staze, dok će duž celog Bulevara Jovana Dučića biti parkinzi.

izvor: 021.rs, agencije, foto: NSinfo, ilustracija, arhiva