Novo novo naselje za 10.000 stanovnika: U Novom Sadu počela izgradnja stambenog kompleksa


Izgradnja prvih 548 stanova u Novom Sadu za pripadnike
Vojske Srbije, MUP-a, BIA i drugih bezbednosnih službi počeće 7. avgusta, na lokaciji Jugovićevo, najavio je gradonačelnik Miloš Vučević, ocenjujući da je to veliki događaj za taj grad.

- Novi Sad je, posle Niša i Vranja, sledeći grad u kojem počinje izgradnja ovih stanova. S nestrpljenjem čekam sredu - rekao je Vučević i napomenuo da će svečanom označavanju početka radova prisustvovati predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, ministri i drugi gosti.

Prva faza rodova na Jugovićevu, u okviru koje će biti izgrađene tri zgrade sa ukupno 548 stambenih jedinica, od jednoiposobnih do trosobnih stanova, trebalo bi da bude završena do kraja iduće godine, kada se očekuju i prva useljenja.

- U drugoj fazi izgradnje modernog stambenog kompleksa za bezbednjake na novosadskom Jugovićevu biće izgrađeno još 1.472 stana - precizirao je Vučević u razgovoru sa novinarima u novosadskom Vidovdanskom naselju.

- Novi stanovi biće veliki podsticaj za pripadnike Vojske Srbije, policije i drugih bezbednosnih službi da i ubuduće predano rade svoj posao, da čuvaju mir i slobodu koju imamo.

Kako je napomenuo novosadski gradonačelnik, Vlada Srbije planira da, uz podršku predsednika Republike, akciju izgradnje jeftinih stanova proširi na prosvetne i zdravstvene radnike kao i na mlade bračne parove.

Predviđeno je da cena stanova za pripadnike službi bezbednosti bude svega 500 evra po kvadratu, bez PDV. - Ovo je prilika da se odužimo ljudima koji nas čuvaju - naglasio je Vučević.

Uz stambeni blok za pripadnike službi bezbednosti, na Jugovićevu bi uskoro trebalo da počne i izgradnja nove škole i obdaništa, a već je ugovoreno i projektovanje Atletskog centra, u okviru kojeg će biti izgrađeni atletski stadion i dvorana za taj sport.

- Dobićemo, tako, kompletno komunalno opremljeno novo naselje, za oko 10.000 stanovnika - dodao je Vučević.

izvor: novosti.rs, agencije, foto: freestocks.org, Pexels

500 evra po kvadratu: Počela izgradnja 548 stanova za "bezbednjake" u Novom Sadu