Novi Sad (kao da) već ima aerodrom: Sleteo još jedan međunarodni avion - uskoro još pet letova


Na čenejskoj pisti trebalo bi da se realizuje još pet letova

Predstavnici nemačke kompanije Maminger sleteli su juče ujutru u 8.30 časova, po drugi put, na aerodrom Čenej, u Novom Sadu da bi održali sastanak u Gospođincima, gde je sedište fabrike, a već oko 18 časova uputili su se, s istog mesta, ka Nemačkoj.

Oni to učinili i sredinom meseca, kada su postali prvi putnici aviona na direktnom međunarodnom letu iz Minhena koji je sleteo na aerodrom Čenej.

Kako Dnevnik saznaje, uskoro bi na čenejskoj pisti trebalo da se realizuje još pet letova, što je, po rečima predsednika Aero-kluba „Novi Sad” Dragoljuba Samardžića, potvrda da je aerodrom zaživeo i da je potpuno funkcionalan.

Direktor kompanije Maminger konzerven u Srbiji Oliver Ugrinaj rekao je za Dnevnik da mogućnost da se mali avioni prizemlje na aerodromu Čenej ima veliki značaj za kompaniju jer je, pre svega, skraćeno vreme koje njeni predstavnici provedu na putu između naše zemlje i Nemačke.

Više od 95 odsto građana želi da Novi Sad dobije aerodrom


– Najveći uticaj je na saradnji između vlasnika u matičnoj kompaniji u Nemačkoj i naših partnera u regionu jer smo sada u stanju da reagujemo brzo i fleksibilno – kazao je Ugrinaj.

– Do sada je putovanje između dve zemlje zahtevalo mnogo planiranja, od toga kada da se krene na put, pa do toga da li su gužve na granicama. Izuzetno je teško voziti i satima čekati na graničnim prelazima, pa održati sastanak i biti maksimalno koncentrisana na njega. Zbog toga se obično praktikuje da se sastanci održe dan nakon stizanja na odredište, a trećeg dana se opet kreće na put. To znači da je smo do sada na putu provodili četri dana, ponekad i pet, dok sad sve možemo obaviti za jedan!

Osim što predstavnici kompanije mogu da koriste usluge aerodroma, naši partneri mogu zajedno s direktorom matične firme da, za malo više od sata, dolete u Novi Sad, što će sigurno povoljno uticati i na poslovanje preduzeća.

Oliver Ugrinaj kaže za Dnevnik da su se direktori firmi iz okoline Novog Sada već raspitivali o uslovima na čenejskom aerodromu, prvim utiscima, kao i o tome da li „vidi“ budućnost aerodroma.

Osim toga, potvrdio je da kompanija „Maminger“ trenutno pregovara o nabavci malog aviona koji bi redovno bio korišćen na relaciji Srbija–Nemačka.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: StockSnap, Pixabay, ilustracija

Iz Minhena do NS za dva sata - uskoro još letova: Aerodrom na Čeneju spreman za avione do 20 mesta