Nove olakšice za đake: Novi Sad će prvacima obezbediti i školske rančeve - kompanije se uključuju u akciju


Kompanije obezbedile i ostali školski pribor

Svi novosadski prvaci, ove godine, dobiće besplatan komplet udžbenika.

Grad Novi Sad je za to obezbedio 24 miliona dinara, a roditeljima će, kako je rečeno, olakšati i nabavku školskog pribora.

Do sada se ovaj vid pomoći dodeljivao samo porodicama sa troje i više dece, kao i socijalno ugroženim porodima, a od ove školske godine Grad Novi Sad je obezbedio da svi prvaci u školu krenu sa kompletima udžbenika.

Gostujući u emisiji RTV "Grad i mi", gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je najavio još olakšica.

"Grad će prvacima obezbediti i školske rančeve, a neke društveno odgovorne kompanije su obezbedile i ostali školski pribor, poput pernica i svega ostalog što je potrebno", rekao je Vučević.

Vučević ističe da ova pomoć nije znak da smo kao građani osiromašili, nego da je Grad Novi Sad sada bogatiji, organizovaniji, sa boljim upravljanjem novcem.

Vučević dodaje i da ova akcija oslikava napore Novog Sada da stavimo akcenat na ono najvažnije, a to su naša deca i unuci.

"Treba da sačuvamo našu decu, da više radimo na pronatalitetnoj politici, da zapošljavamo vaspitačice, učiteljice, da gradimo nove škole i obdaništa", napominje on.

Gradonačelnik kaže da postoje glasovi koji tvrde da ovakva pomoć prvacima možda i nije veliki gest, podsetio da je Grad Novi Sad za ovu pomoć izdvojio 24 miliona dinara, i najavio još olakšica.

"Voleo da bih da Novi Sad jača u narednim godinama, pa ćemo onda moći da proširimo paket pomoći i na druge učenike. Vodimo najbolje đake u oktobru na Krf, biće besplatne škole plivanja, pokušaćemo još više da rasteretimo roditelje dece predškolskog uzrasta u jaslicama, da pomognemo oko smanjenja troškova", rekao je Vučević i dodao da ne bi još da otkriva sve detalje.

Gradonačelnik kaže da bi žele da ovaj primer prate i druge opštine.

"Novi Sad ne voli da priča dobre priče o sebi, a onda kada neko drugi uradi to isto, ispadne da su se oni prvi setili. Na kraju krajeva, to nije ni toliko važno, ali je lepo kada taj talas krene iz Novog Sada", ukazao je Vučević.

Govoreći o novom nacionalnom investicionom planu, po kojem bi najviše novca, 128 miliona evra, bilo uloženo u Novi Sad, Vučević kaže da je jedan od razloga za ovolika ulaganja taj da je Grad Novi Sad imao urednu dokumentaciju kojom se kandidovao za ta sredstva.

"Sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i ministrom finansija Sinišom Malim sam pričao o tome šta je to što je najvažnije za Novi Sad, pa smo došli do toga da je važno uvesti vodu i kanalizaciju u sva naselja.

Imali smo neplansko širenje Novog Sada, pravljene su kuće tamo gde to nije bilo predviđeno, a danas smo tuženi za neke investicije koje su rađene 70-ih god prošlog veka", rekao je on.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: NSinfo
ime-nik.com NOVI SAD SRBIJA AP VOJVODINA ZANIMLJIVOSTI INTERNET EVROPA EDUKACIJA HRANA OBRAZOVANJE BEOGRAD ISPORUKA CENTAR OBUĆA RESTORAN ŠKOLA DETELINARA STRANI JEZIK IGRAČKE ODEĆA SALON LEPOTE KUHINJA MAJICE NAOČARE BULEVAR ODMOR KOZMETIKA KOZMETIČKI SALON OBUKA TEPIH RESTORAN FORUM FRIZER KUĆNI LJUBIMCI NAMEŠTAJ NEKRETNINE RUČAK TREPAVICE TURIZAM SVE ZA VAŠE MALIŠANE XOXO BEAUTY SALON DIOPTRIJSKE DORUČAK FRIZERSKI SALON TELEP NOKTI SVILENE TREPAVICE XOXO AUTOMOBILI ENGLESKI KURSEVI NEMAČKI NOVO NASELJE OPTIKA PILETINA SALON NADOGRADNJA GRČKA IGRAONICA MAĐARSKI ODRŽAVANJE PREVOD VEČERA AUTO ŠKOLA GIPSARSKI RADOVI ITALIJANSKI IZDAVANJE MAČKE PONY KUTAK ADAPTACIJA EKOLOGIJA EXIT FRANCUSKI KONJI LETOVANJE MATURA PICA VOĆE I POVRĆE NS NAMEŠTAJ NAMEŠTAJ PO MERI BULEVAR EVROPE DEPILACIJA DUBINSKO PRANJE DUNAVSKA KREVET MANIKIR NOVA DETELINARA PETROVARADINSKA TVRĐAVA ŠKOLA STRANIH JEZIKA AUTO ŠKOLA FLOYD DOSTAVA ENTERIJERI FASADE GIFT SHOP KOMP KAMP KOMPJUTERSKI KAMP KUPATILO LIMAN MUZIKA OPTIKA JUFLEX OPTIKA VUKAŠINOVIĆ PIĆE PLAKAR REGISTRACIJA SHOP BOMBYX NEKRETNINE SAMOUSLUŽNA AUTO PERIONICA MEGA WASH BRZA HRANA DOMAĆA KUHINJA DUNAV EDUKATIVNE IGRAČKE FARBANJE FRIZURA GRČKI KREČENJE LEPOTA LETCI MEGA SJAJ MOLERSKI RADOVI NS STIL PERIONICA PIJACA PISANO PREVOĐENJE PREVOD DOKUMENATA SOLARIJUM SUVENIRI TEHNIČKI PREGLED CENTAR STRANIH JEZIKA ATLANTIS RESTORAN DEDINA TAJNA TOBACCO SHOP NOVI SAD ADRIAHOST ATLANTIS AUTO ŠKOLA DUNAV AUTO ŠKOLA UNA M BRZO ČITANJE CAT HOTEL CENTAR STRANIH JEZIKA DELIMO LETKE DIP POWDER DNEVNI BORAVAK DUBINSKO PRANJE NAMEŠTAJA DUBINSKO PRANJE POSLOVNIH PROSTORA DUBINSKO PRANJE VOZILA EPILACIJA FRENC G.IMI RESTORAN IGRAČKE ZA NAJMLAĐE ISHRANA KONGA MUSIC LASH LIFT MADERO TERAPIJA MATEMATIKA MINIVAL TREPAVICA MISLIŠA I IGRIŠA JEZIČKO-EDUKATIVNI CENTAR MUZIČKA OPREMA NAILS NOVOSADSKI SAJAM OPREMA ZA JAHANJE PANSION PK PLAFON PONY SHOP PRODAVNICA AUTO DELOVA SRPSKI ZA STRANCE SUKNJE UNA M VACUSLIM 48 VAUČERI ČASOVI

POPULARNO