Nova regionalna deponija na mestu sadašnje gradske deponije ili nova lokacija


Dokument i dalje nije usvojen

Gradski čelnici i dalje nisu potpuno sigurni da li regionalna deponija, koja će zadovoljavati potrebe Novog Sada, Temerina, Vrbasa, Bačke Palanke, Beočina, Žablja, Srbobrana i Bačkog Petrovca, treba da se nalazi na mestu sadašnje gradske deponije, kako je predviđeno Planom generalne regulacije regionalne deponije, nedavno na ranom javnom uvidu, prenosi 021.rs.

Pomenuti dokument i dalje nije usvojen, što znači da ni planovi o regionalnom centru za upravljanje otpadom i dalje nisu zacementirani. Stoga ne čudi da je Gradska uprava za komunalne poslove sada raspisala javnu nabavku za izradu vrlo kompleksne tehničke dokumentacije za upravljanje otpadom za grad i sve pomenute opštine, a kako bi dobila najbolje ideje i tačne smernice za novu regionalnu deponiju.

Sa kompletnom novom dokumentacijom, koja uključuje studiju opravdanosti i izvodljivosti, generalni projekat, elaborat, idejno rešenje i analizu troškova, opštine planiraju da konkurišu za sredstva Evropske unije kako bi finansirale ovaj veliki komunalni projekat, piše 021.rs.

izvor: 021.rs, foto: Pixabay

"Koliko će značiti novi most pitajte ljude u Begeču, Futogu, na Adicama i Novom naselju i Telepu..."

Skupstina Grada usvojila - bez glasa protiv: Novi Sad dobija novi most - vijadukt iznad Bulevara Evrope