Na Klisi asfaltiranje 15 ulica - blizu osam kilometara ukupne dužine


Gornje livade, deo Кlise koji se nalazi pored auto-puta

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je radove na putevima na Klisi gde JКP „Put“ sprovodi asfaltiranje 15 ulica, dok slede radovi u još dve značajne ulice u tom delu grada, što će iznositi blizu osam kilometara ukupne dužine kolovoza koji se asfaltira.

- Obišli smo Gornje livade, deo Кlise koji se nalazi pored auto-puta, između Sentandrejskog bulevara i Bulevara Evrope. Na teritoriji te Mesne zajednice, JКP „Put“ završava asfaltiranje 15 ulica i do sada je urađeno oko sedam kilometara puta.

Vrednost tih radova je 41 milion dinara, a doneli smo odluku da uradimo još dve veoma bitne ulice za funkcionalno povezivanje ovog kraja sa velikim saobraćajnicama. To su Ulica Milentija Popovića i Proleterska ulica. Nastavljamo dalje da ulažemo u ovaj deo grada i očekujemo početak radova na kanalizacionoj mreži u slivu Ulice Baje Pivljanina, i uskoro ugovor za projektovanje kanalizacije za ovaj deo Кlise. Nadam se da ćemo za par nedelja videti početak izgradnje novog modernog obdaništa u Orahovoj ulici, a počela je izgradnja nove kulturne stanice kod hale „Slana bara“. Tim raznovrsnim ulaganjima se potpuno menja slika ovog dela grada i Кlisa više nije prigradsko mesto preko kanala, već moderno, razvijeno naselje u koje se svakodnevno integrišu novi, kvalitetni sadržaji - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević i apelovao na građane da daju saglasnost za prelazak vodovodnih i kanalizacionih instalacija preko njihovih parcela, kako bi se olakšalo komunalno i infrastruktruno opremanje za dobrobit svih građana.

Izvedeni su radovi na pripremi za asfaltiranje, a potom i asfaltiranje ulica Angela Vlatkovića, Кoviljske, Milivoja V. Vasića, Gavrila Pozovića, Vase Jovanovića Čiče, Anastasije Jovanović, Marije Petrović, Vladimira Demetrovića, Svetlane Vranić, Pantelije Milankovića, Milana Moge, Dobre Jovanovića, Milice Tomić i Ljubomira Stefanovića. Trenutno su u toku radovi na asfaltiranju u Ulici Đorđa Nedeljkovića, a ukupna cena do sada izvedenih radova je oko 41 milion dinara.