Kroz Podbaru - bulevarom: Rekonstrukcija Marka Miljanova i novi kružni tok


Nekad trasa kanala, mesto za kupanje...

Ulica Marka Miljanova na Podbari uskoro bi trebalo da izgleda potpuno drugačije.

Uprava za građevinsko zemljište i investicije raspisala je javnu nabavku za njenu rekonstrukciju, a u okviru toga biće uređena kompletna kolovozna površina i osvetljenje.

Rok za dostavljanje ponuda je 16. septembar.

Dotrajao kolovoz i pešačke staze, gužva u saobraćaju, nepostojanje biciklističke trake slika je jedne od najprometnijih ulica u najstarijem delu novog sada.

Rekonstrukcijom bi svi ti problemi trebalo da budu rešeni, što najviše raduje stanovnike ulice Marka Miljanova.

Predviđeno je da na delu kolovoza od Beogradskog keja ka Venizelosovoj ulici bude po dve saobraćajne trake po smeru, u dužini od 100 metara, a da se na ukrštanju sa krakom ka toj ulici izgradi kružni tok.

"Predviđeno je da sa obe strane budu parkinzi po 5 metara. Takođe celom dužinom te ulice od 550 metara predviđene su i biciklistička staza sa jedne strane i pešačka staze sa obe strane ulice, kao i zamena rasvete. Jako je velika frekvencija saobraćaja i bezbednost saobraćaja je dovedena u pitanje, jako je loš kolovoz i druge površine koje će se rekonstruisati tako da je po meni to bilo neophodno", kaže za RTV Nedeljko Kovačević, direktor Uprave za kapitalna ulaganja.

Pored toga, prema dokumentaciji biće posečeno 7 stabala, dok će se drveće koje se ne nalazi na projektovanoj trasi zadržati i zaštititi na odgovarajući način.

Procenjena vrednost radova je više od 190 miliona dinara od kojih je uprava za kapitalna ulaganja izdvojila 180 miliona dinara, a ostatak je obezbedio grad.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: ilustracija

Istorija NS: Ajd na kupanje na Podbaru - Mali bački kanal povezuje Novi Sad i Mali Stapar