Električni bicikl koji su projektovali srpski studenti - izabran za najbolji na svetu


U konkurenciji sa studentima iz Delhija, Štutgarta, Hanovera...

Tim Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu pobedio je na međunarodnom studentskom takmičenju IFEC održanom u Medisonu u SAD, a električni bicikl, koji su projektovali srpski studenti izabran je za najbolji.

IFEC je međunarodno studentsko takmičenje u inovacijama, čuvanju i efikasnoj upotrebi električne energije. Učesnici takmičenja imali su zadatak da projektuju električni bicikl, a ocenjivali su se dizajn, dinamika i sama vožnja na trkačkoj stazi, piše Brainz TV.

U uži izbor ušlo je 10 timova, a studenti ETF-a izborili su se za pobedničko mesto u konkurenciji sa studentima iz Delhija, Štutgarta, Virdžinije, Jute, Hanovera...

Pobednički tim sačinjavaju Filip Cvejić - lider tima, Ružica Cvetanović - tim hardver, Lazar Nikolovski - tim hardver, Miodrag Joksimović - tim softver, Emir Kačapor - tim softver, Luka Knežević - PCB tim, Jovanka Cakić - PCB tim, Miloš Jankov - PCB tim, Nevena Paramentić - marketinški tim, Nikola Branković - marketinški tim, Nevena Bugarčić - marketinški tim, Miloš Milešević - finansije i računovođstvo, Kristina Radović - finansije i računovođstvo I Silvester Forgo - finansije i računovođstvo, piše Brainz.

izvor: Brainz, 021.rs, agencije, foto: Pexels