Čekali preko 40 godina da dobiju asfalt


U toku su radovi na asfaltiranju ulica na Klisi

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je Vidovdansko naselјe gde JKP „Put“ izvodi radove na asfaltiranju ulica.

- U toku su radovi na asfaltiranju ulica na teritoriji MZ „Vidovdansko naselјe“, a obilazak do sada urađenog je i odlična prilika da razgovaramo sa građanima ovog dela grada i da čujemo koje su njihove potrebe i zahtevi.

Čuo sam, između ostalog, da su neki stanovnici ovog dela grada čekali preko 40 godina da dobiju asfalt koji je sada postavlјen u osam ulica, ali smo isto tako dobili i zahteve da se još šest ulica asfaltira kako bi se ovaj deo Vidovdanskog naselјa infrastrukturno kompletirao. Svesni smo toga da i dalјe ima velikih izazova. Mi smo na teritoriji ove Mesne zajednice u prethodnim godinama uradili 11 kilometara kanalizacione mreže u vrednosti od 145 miliona dinara, dok radovi na asfaltiranju ulica iznose oko 12 miliona dinara.

Na zahtev građana, nastavlјamo sa asfaltiranjem preostalih lokacija i rešavamo problem sa lošim pritiskom u vodovodnim cevima koji se pojavlјuje u domaćinstvima. Dakle, sledeći zadatak nam je da izvršimo pripremu projektne dokumentacije za povećanje kapaciteta vodovoda u ovom delu grada.

Takođe, ono što je značajno za stanovnike Klise i Vidovdanskog naselјa, počinje izgradnja novog kulturnog centra na prostoru nekadašnje Mesne zajednice „Slana bara“, zatim, a kreće i izvođenje radova na kanalizacionom slivu na potezu Ulice Baje Pivlјanina koji samo u prvoj fazi iznose preko 100 miliona dinara - rekao je gradonačelnik i pohvalio trud i zalaganje radnika JKP „Put“ koji vredno rade i na visokim temperaturama.

Do sada je završena priprema i asfaltiranje u više ulica na Vidovdanskom naselјu, a to su Gazimestanska ulica od Ulice Živojina Ćuluma br. 46, Ulica Milenka Stojkovića do Gazimestanske, Ulica Milenka Stojkovića do Ulice Nikanora Grujića, Ulica Koče Vasilјevića, Svetislava I. Petrovića, Zidarska ulica i Koče Vasilјevića. U toku je asfaltiranje dela Gazimestanske ulice i Ulice Boška Novakovića, a do početka školske godine urediće se saobraćajne površine u Javorovoj ulici, kod škole.