Vozovi idu 50 na sat: Pruga za velike brzine između Novog Sada i Beograda do kraja 2021. godine


Od Sremske Mitrovice do Kukujevaca voz stiže, iako je reč o
svega 23 kilometra razdaljine, za najmanje 49 minuta. I to prema redu vožnje. U brzini nešto većoj od 30 kilometara na sat uživaju putnici od Vrbasa do Sombora. Ko iz Niša krene ka Brestovcu, prelazi u proseku 40 kilometara na sat.

U Srbiji se trenutno modernizuje i popravlja ukupno 402,5 kilometara pruge. Radi se 143,5 kilometara na magistralnim, a 259 kilometara na regionalnim železničkim pravcima. Dok iščekuju vozove koji će za sat vremena prelaziti i 200 kilometara, oni verni železnici danas se na pojedinim deonicama "klackaju" i 20 puta manjom brzinom.

Najbrža pruga, kada se završi, spojiće prestonicu sa Budimpeštom. Zbog radova putnici trenutno ne mogu iz Beograda do Novog Sada. Rekonstrukcija je zatvorila i pravac od Niša do Zaječara. "Srbija voz" zato ove godine računa na najmanje 13 odsto manje putnika, prenose Novosti.

Iz Beograda, sa Prokopa, svakoga dana kreće 30 vozova čiji je cilj neki od gradova Srbije. Prugom se može do Vršca, Valjeva, Užica, Prijepolja, Šida, Lapova i Niša. Sa iste stanice, u inostranstvo kreće voz ka Ljubljani, preko Austrije do Ciriha. Sa Topčidera kreću oni koji bi u Bar, Sofiju, Solun i Niš.

- Za prvih šest meseci ove godine "Srbija voz" je prevezao 2,03 miliona putnika - kažu u ovom preduzeću. - U odnosu na isti period prethodne godine broj putnika je stagnirao.

U uslovima potpunog prekida saobraćaja vozova između "Beograd centra" i Novog Sada, koja je po obimu prevoza putnika najfrekventnija relacija, kao i od Niša do Zaječara, došlo je do pada broja prevezenih putnika. U cilju povećanja prihoda promovišemo redovne linije u unutrašnjem saobraćaju na rekonstruisanim prugama, kao što su: "Beograd centar" - Valjevo, Šabac - Zvornik, Požarevac - Majdanpek. Uvodimo i uspešno promovišemo posebne ponude: "Plavi voz", voz "Romantika", voz "Nostalgija", sezonski "Aqua voz" subotom od "Beograd centra" do Jagodine. Planiramo da raspišemo tender za nabavku novih elektromotornih vozova, za koje je obezbeđeno finansiranje od EBRD-a u iznosu od 100 miliona evra.

Prva deonica pruge za velike brzine je između Beograda i Stare Pazove i duga je 34,5 kilometara. Ona će, umesto sredinom 2021, biti završena početkom te godine. Rekonstrukcija košta 350,1 miliona dolara. Radovi na pruzi Stara Pazova - Novi Sad počeli su 16. marta 2018. godine, a rok za završetak je poslednji dan 2021. godine. Vrednost ugovorenih radova iznosi 247,9 miliona dolara, i još 337,6 miliona dolara za tunele i vijadukte.

- Do sada je između Stare Pazove i Novog Sada i u železničkoj stanici Inđija izgrađeno 17 kilometara pruge za velike brzine, a izvedeno je 22 odsto od ukupno ugovorenih radova - objašnjavaju u "Infrastrukturi železnice". - Na izgradnji tunela i vijadukta Čortanovci izvedeno je 58 odsto ukupno ugovorenih radova. To znači da se može očekivati da pruga za velike brzine između Beograda i Novog Sada bude završena do kraja 2021. godine, prenose Novosti.

izvor: novosti.rs, agencije, foto: ilustracija