Voša dobila nove dresove: Na desnom rukavu plava zvezda, rezervni dres beli, treći tirkizni


Vrednost ugovora 600.000 evra

U novu sezonu, fudbalski klub Vojvodina ući će sa novim dresovima, koje je napravio poznati španski proizvođač sportske opreme „Kelme“.

U media centru FC „Vujadin Boškov“, danas je svečano potpisan dvogodišnji ugovor između FK Vojvodina i „Kelme“-a, pri čemu su javnosti predstavljene tri buduće garniture dresa „stare dame“.

Ono što na prvi pogled privlači pažnju i što će se navijačima posebno dopasti jeste to što na desnom rukavu stoji plava zvezda, jedan od simbola Vojvodine. Rezervni dres je bele boje, dok je treća uniforma u tirkiznoj nijansi.

Vrednost ugovora iznosi 600.000 evra, što je samo jedan od planiranih prihoda kluba u narednom periodu.

Predstavnik kompanije Kelme Karlos Garsija Kobaleda izjavio je da ta kompanija ima ambiciju da se dalje širi na svetskom tržištu i da mu je zadovoljstvo što je Vojvodina postala prvi klub iz Srbije sa kojim su ostvarili saradnju, podsetivši prisutne da je, u vreme dok je Kelme bio sponzor Real Madrida, taj klub postao šampion Evrope 1998. godine, golom Predraga Mijatovića u finalu.

– Sponzorišemo 20% klubova u Primeri i ogroman broj u Kini, preko 70%. Naš izazov je da se proširimo na svetsko tržište, između ostalih i Srbiju, želimo da sponzorišemo i jedan-dva kluba u najjačim ligama sveta…

Većina vodećih marki imaju samo marketinške ugovore, a mi se ovime zaista bavimo godinama i imamo svoje fabrike.

Vojvodina ima veliku istoriju i nadam se da ćemo još dugo sarađivati – izjavio je Kobaleda.

S druge strane, predsednik FK Vojvodina Vojislav Gajić takođe je izrazio zadovoljstvo zbog potpisanog ugovora i najavio da će klub, uoči početka sezone, održati konferenciju za novinare, na kojoj će javnosti detaljno biti predočeno šta je ovaj Upravni odbor uradio nakon dobijanja svog mandata, ali i šta sve „stara dama“ planira da uradi u budućnosti.

izvor: agencije, foto: fkvojvodina.rs