Uređuje se parking, dvorište, fasada nove Muzičko-baletske škole na Limanu - majstori stižu i u gimnazije


Radovi ubrzani i sve teče po planu

Za majstore koji su zaduženi za izgradnju nove Muzičke škole „Isidor Bajić“ i Baletske škole s koncertnom dvoranom nema letnje pauze.

Oni trenutno montiraju električne instalacije, rade na ventilacionom i klimatizacionom sistemu, postavljaju osvetljenja unutar objekta, kao i zidne i podne obloge, te sređuju fasadu.

– Prekida u izgradnji škole nije bilo, čak su radovi ubrzani i sve teče po planu – potvrdila je direktorka Baletske škole Sanja Vučurević, prenosi Dnevnik. – Izuzetno sam zadovoljna napretkom. Uređenje fasade napreduje brzo, a radnici istovremeno uređuju unutrašnjost. Osim toga, u toku je izgradnja parkinga i ozelenjavanje dvorišta. Svi koji su uključeni u izgradnju nove škole trude se da rokovi budu ispoštovani, te sam uverena u to da će nova Muzičko-baletska škola biti završena u predviđenom roku, odnosno krajem iduće godine.

Za radove na Muzičko-baletskoj školi iz gradske kase za 2019. godinu obezbeđeno je 622.928.386 dinara, dok je projekcijom buyeta za 2020. godinu predviđeno još 600.000.000 dinara.

S druge strane, ostale srednje škole prionuće na građevinske radove i renoviranje tek za nekoliko dana.

Nadgradnja sprata na Gimnaziji „Isidora Sekulić“, te adaptacija i rekonstrukcija, kao i opremanje četiri novoformirane učionice u nadgrađenom delu je takođe višegodišnji projekat koji bi trebalo da bude završen do 2020. godine. U te svrhe grad je obezbedio 110.700.000 dinara, od čega je četiri miliona izdvojeno za nabavku opreme za nove učionice. Osim novca koji je planiran u gradskom buyetu, za radove je predviđeno i 120.000.000 dinara iz pokrajinske kase.

Novu fasadu i stolariju u dvorišnom delu dobiće Gimnazija „Svetozar Marković“, za šta je planirano šest miliona dinara. Do sada je Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice  dodeli toj gimnaziji 5.200.000 dinara za rekonstrukciju i sanaciju fasade na uličnom delu objekta, što će omogućiti bolju energetsku efikasnost i bolje uslove za đake, prenosi Dnevnik.

Kada je reč o tekućim popravkama i održavanju obrazovnih ustanova, Srednja mašinska škola dobila je 1.990.000 dinara za molersko-farbarske, limarske i stolarske radove i zamenu podova, a majstori će prionuti na posao u prvoj polovini avgusta.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: ilustracija

Fruškogorski koridor će imati 46 mostova i 10 nadvožnjaka - Najveći most na Dunavu u Petrovaradinu

Stanovi od 500 evra po kvadratu i za zdravstvene radnike? Na Bulevaru Evrope do kraja godine nove zgrade