Stan bez dugova, Toplana u plusu, četiri ulice dobile nove nazive


Skupština grada je na sednici usvojila niz urbanističkih planova
i naloga za njihovu izradu, izveštaje o poslovanju JKP „Stan“ i „Novosadske toplane“ o poslovanju u prošloj godini, te imenovala prim. dr Veselina Bojata za direktora Doma zdravlja „Novi Sad“ u naredne četiri godine, prenosi Dnevnik.

Osim toga, tri ulice u Novom Sadu i jedna u Ledincima dobile su nazive, a sedište Apoteke „Novi Sad“, čiji su svi objekti sem jednog dati u koncesiju, premestila je u Veternik. Sedište je izmenilo i Pozorište mladih, čije su prostorije na dve adrese u Ulici Ignjata Pavlasa vraćene prethodnim vlasnicima restitucijom, te će od sada ono raditi samo na adresi u Ulici Ignjata Pavlasa 4.

Sama rasprava u gradskom parlamentu nije bila uobičajeno žustra i dugotrajna, a u njoj su, osim gradonačelnika Miloša Vučevića i ponekog predstavnika vladajuće koalicije, učestvaovali još samo pojedini odbornici opozicionih SRS-a i Pokreta „Dosta je bilo“. Predstavnici Demokratske stranke i OG „Nezavisni građani“ bojkotovali su i ovo zasedanje.

Gradska vlast je ponosna, što se moglo zaključiti iz nastupa gradonačelnika Vučevića pred novinarima i za skupštinskom govornicom, na poslovanje „Stana“ i „Toplane“, izneto u izveštajima. Vučević je tako kazao da je „Stan“ ostvario „ozbiljan rezultat“ jer je 11 meseci nakon propalog pokušaja javno-privatnog partnerstva i nekoliko stotina miliona dinara dugova, sada bez dugovanja zaposlenima i poveriocima. Inače, po izveštaju o poslovanju za 2018. godinu, „Stan“ je zabeležeio dobitak od oko 200 miliona dinara, bez gradskih subvencija, prenosi Dnevnik.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: NSinfo