Rafting na Dunavu - plovidba na zalazak sunca na Novosadsku kapiju


Plovidba katamaranom predstavlja nesvakidašnji doživljaj

Rafting na Dunavu možda mnogima zvuči zbunjujuće, budući da je plovidba na takav način puna adrenalina. Međutim, taj rafting je drugačiji i nesvakidašnji, baš kao i karakter Dunava.

"Početak plovidbe označio je kapetan i uputio katamaran uzvodno prema zalasku sunca…. Iako sam rođena u Novom Sadu nisam stvarno nikad imala prilike da plovim Dunavom i stvarno sam oduševljena. Evo ovaj zalazak je baš lep… Prvi put smo na izletu, ovako, tu su nam stigli prijatelji iz Kragujevca. Supruga je jedno iznenađenje priuštila i za mene i za njih tako da smo oduševljeni", kažu učesnici plovidbe, prenosi RTV.

Tokom sezone, katamaran svakodnevno plovi rekom a putnici uživaju u prirodnim lepotama dunavskih rukavaca i sprudova.

Plovidba ovim katamaranom predstavlja nesvakidašnji doživljaj kako stranim turistima tako i ljubiteljima nautičkih aktivnosti sa ovih prostora.

Osim dvočasovne ture posmatranja zalaska sunca, turistima su primamljive i plovidbe kanuima i čamcima nizvodno od Novosadske kapije kod Rakovačkog rukavca pa sve do Beograda.

„Ovo je jedna od najlepših tura, ja mislim, najlepši turistički proizvod što grad ima, nažalost nije valorizovan kako bi trebalo ali ne smeta. Evo ovo je osma godina kako radimo plovidbu na zalazak sunca na Novosadsku kapiju“, kaže Aleksandar Ćirić za RTV.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: NSinfo, ilustracija